Dinja van Liere rijdt nieuwe Kür met Hermès

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14526
Geregistreerd: 20-04-16

Dinja van Liere rijdt nieuwe Kür met Hermès

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-06-24 19:43

CHIO Rotterdam
Sport

Afbeelding
Dinja van Liere en Hermès N.O.P. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Zaterdagavond, in de afsluitende internationale dressuurrubriek de Rotterdam Topsport Kür op Muziek, komen voor TeamNL dressuur amazones Emmelie Scholtens en Dinja van Liere aan de start. Deze avond is altijd mooi en altijd sprookjesachtig, ieder jaar volledig gevulde tribunes. Dit jaar zullen Nederlands kampioen Dinja van Liere en haar toppaard Hermès aan het Rotterdamse publiek hun nieuwe kür presenteren.

Dinja: “Deze kür is in principe gemaakt voor de Olympische Spelen in Parijs, maar Hermès was ook toe aan iets nieuws. Ik heb zelf de lijnen bedacht en de muziek is van Joost Peters. De choreografie verzin ik altijd zelf, en daarna overleg ik met mijn trainster Rieky Young wat beter kan of anders moet.

De moeilijkheidsgraad van deze nieuwe kür is hoog, de hoogste die er is, maar toch met mooie, lange lijnen. Ik wil geen circusact. Ook vind ik dat er flow in een kür moet zitten en dat bereik je niet met korte, rare lijntjes. Over de redenen van deze kür, één daarvan is dat Hermès een intelligent paard is dat zich snel verveelt, Hij weet snel de lijnen in een kür en daarom is het handig om er meerdere te hebben.

Mijn oude kür zal ik ook nog blijven rijden. Over mijn nieuwe kür, er komen diverse artiesten in voor. Het is een compositie met alleen maar vrouwelijke artiesten. Dolly Parton, de Spice Girls, Madonna, echt Girl Power. Het is, al zeg ik het zelf, een moderne en spectaculaire kür die eruit knalt. Een voordeel met Hermès is dat hij alles kan hebben. Daarnaast hou ik ook wel van een beetje spektakel, dus deze kür past ons dan ook helemaal. Overigens hoop ik dat Hermès en ik morgen weer een goede proef kunnen laten zien en te kunnen benadrukken dat we in vorm en klaar zijn voor Parijs.”

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 bezoekers