Klinkende zege voor TeamNL, Hermès N.O.P. oppermachtig in Rotterdam

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14526
Geregistreerd: 20-04-16

Klinkende zege voor TeamNL, Hermès N.O.P. oppermachtig in Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-06-24 19:05

KWPN
Sport

Afbeelding
Hermès N.O.P. en Dinja van Liere. Foto: © FEI/Leanjo de Koster


Met nog een paar weken te gaan tot aan de Olympische Spelen van Parijs, is CHIO Rotterdam een belangrijke graadmeter op weg naar de medailles. TeamNL liet vanmiddag in het Kralingse Bos zien in goede vorm te zijn en was onverslaanbaar in de FEI Nations Cup Dressuur. De KWPN-goedgekeurde hengsten Hermès N.O.P., Indian Rock, Glock’s Total U.S. en de KWPN-ruin Habibi DVB N.O.P. gaven de thuisoverwinning een extra oranje tintje.

Alle ogen zijn dit weekend gericht op CHIO. Niet alleen omdat dit de laatste observatiewedstrijd is voor het bekendmaken van het Nederlandse team. Maar ook omdat een groot gedeelte van het olympische dressuurjurycorps aanwezig is op CHIO Rotterdam om de FEI Nations Cup Dressuur te jureren.

Hermès N.O.P. unaniem op kop
Acht landen, te weten Amerika, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zweden en natuurlijk thuisland Nederland, betraden vanmiddag de piste in het Kralingse Bos van Rotterdam. De KWPN-paarden laten zien in goede vorm te zijn voor het moment suprême deze zomer. De KWPN-goedgekeurde hengst Hermès N.O.P. (Easy Game uit Bukkie keur pref prest EPTM-dres van Flemmingh, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek) voelde zich thuis in de Rotterdamse piste. Met een foutloze Grand Prix en een score van 77.891%, werd Dinja van Liere unaniem op kop gezet door de juryleden.

“Hij is echt een compleet paard”
“Ik was heel blij met Hermès. Het is pas zijn derde wedstrijd dit jaar en hij wordt iedere show nog beter”, klinkt een zeer tevreden Dinja van Liere na afloop. “Hij is echt een kampioen in de passage en piaffe, deze onderdelen gaan altijd heel erg goed. Daarnaast is Hermes gewoon echt een heel compleet paard, hij doet alles met zo veel gemak en heeft zo veel talent voor alle oefeningen. Het enige waarop ik mij moet focussen, is de controle, anders maakt hij zijn eigen proef, het is soms een clown”, lacht Dinja van Liere. “Hij focuste zich vandaag super goed en ik kijk uit naar zaterdag, het is fantastisch om terug met hem in de ring te zijn.”

Comeback Total US in Nederlands team
Edward Gal rijdt in Rotterdam zijn tweede internationale wedstrijd met Glock’s Total US (Totilas uit Sondra v.Sir Donnerhall, fokker Gestüt Lewitz uit Steinfeld), niet alleen van dit jaar, maar ook sinds de Olympische Spelen in Tokyo. De Grand Prix van de KWPN-goedgekeurde hengst werd beloond met 73.196% en individueel een negende plaats. De scores lagen dicht bij elkaar, de plaatsen vijf tot en met negen scheelden minder dan een half procent.

Gal vol vertrouwen
“Het was vandaag de eerste keer dat ik niet bang was tijdens de warming-up”, lacht Edward Gal na afloop van zijn proef met Glock’s Total US. “De eerste twee wedstrijden die ik met hem deed, was hij erg fris tijdens het losrijden. Vandaag was dat gelukkig niet zo, al werd hij wel weer wat gespannen met het binnenrijden in de arena. Daardoor voelde het in de ring iets minder goed dan hij kan zijn. Maar als hij zich zo blijft ontwikkelen de komende weken, dan zit dat helemaal goed.”

Niet fitte Scholtens lovend over Indian Rock
De derde KWPN-hengst van het Nederlandse team was Indian Rock (Apache uit Crisjena keur pref IBOP-dres van Vivaldi, fokker J. de Bruijn uit Schelluinen). Onder Emmelie Scholtens scoorde de krachtpatser 71.305%, die helaas een dure fout moest noteren in de eners en de rechterpirouette. Emmelie Scholtens was achteraf lovend over de hengst en stak de hand in eigen boezem. “Ik ben gewoon niet helemaal fit, de hele week al niet en daardoor denk ik niet helemaal goed gefocust en snel genoeg was in mijn reactie waardoor we tegen deze fouten aanliepen. Ik weet dat we heel veel beter kunnen.”
Ook Marlies van Baalen liep tegen een fout aan in de Grand Prix, wat de score van Habibi DVB N.O.P. Don Schufro uit Davina DVB elite pref prest IBOP-dres sport-dres PROK van Johnson, fokker dressuurstal Van Baalen uit Brakel) drukte en uitkwam op 70.435%. Daarmee werd dit het streepresultaat in de landenwedstrijd.

Denemarken tweede, Duitsland derde
Tweede in de Landenwedstrijd werd Denemarken, mede dankzij het resultaat van Blue Hors Don Olymbrio (Jazz uit Olymbria keur pref van Ferro, fokker J. Lamers uit Oss). De zestienjarige Jazz-zoon liep onder Nanna Skodborg Merrald naar een score van 73.631%. De derde plaats ging naar Duitsland, waarbij Isabell Werth het beste resultaat neerzette met Wendy de Fontaine (v. Sezuan), 76.935%. Individueel was dit goed voor de tweede plaats, de derde plaats was voor Daniel Bachman en Vayron (v. Vitalis), 75.457%. Net voor Blue Hors Don Olymbrio eindigde Gotilas du Feuillard (Totilas uit Vital Hit ster PROK van Ferro, fokker Unlimited Stables uit Lunteren) op de vijfde plaats. De Franse Corentin Pottier stuurde de ruin naar 73.674% en gaan we grote kans terug zien op de Olympische Spelen.

Aanstaande dinsdag wordt het Nederlandse team voor de Olympische Spelen bekend gemaakt. Zaterdag wordt de Grand Prix Special en Kür op Muziek verreden.

Uitslagen

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SemrushBot en 15 bezoekers