Exclusieve veiling op jubileumeditie WK Jonge Dressuurpaarden

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14526
Geregistreerd: 20-04-16

Exclusieve veiling op jubileumeditie WK Jonge Dressuurpaarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-06-24 18:15

KWPN
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Voor de 25e keer vindt dit jaar het WK Jonge Dressuurpaarden plaats. Dit internationale spektakel brengt de absolute top van vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden samen, en staat garant voor fanatische dressuursport. Van over de hele wereld komen dressuurliefhebbers samen. Aan dit wereldtoneel wordt dit jaar iets nieuws toegevoegd: een zeer exclusieve veiling voor dressuurveulens en talentvolle drie-, vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden van diverse stamboeken.

Achter de organisatie van deze unieke, nieuwe veiling, staat de KWPN Select Sale. Het KWPN is een van de medeorganisatoren van het WK Jonge Dressuurpaarden en de KWPN Select Sale is een van de meest prestigieuze veilingen ter wereld. Door deze krachten te bundelen, ontstaat een platform waar de beste dressuurveulens en jonge dressuurpaarden worden gepresenteerd en verkocht aan een internationaal publiek.

Hét podium van de mondiale dressuursport
“Het WK Jonge Dressuurpaarden is hét podium van de mondiale dressuursport. Dit biedt volop kansen voor ruiters, eigenaren, fokkers, hengstenhouders en andere dressuursportliefhebbers. Deze groep is altijd op zoek naar nieuw talent, wij denken met deze veiling precies op deze behoefte in te spelen. Een beter podium voor het dressuurpaard is er niet”, legt Ralph van Venrooij, Hoofd Fokkerijzaken van het KWPN, uit.

Kampioenen van buitenlandse stamboeken
Ralph van Venrooij vervolgt: “de selectiecommissie bestaat uit Nico Witte, Rom Vermunt en Sjaak van der Lei. Deze mannen hebben een neus voor een beter dressuurpaard en dressuurveulen. De veiling is open voor alle stamboeken, we willen buitenlandse stamboeken de kans bieden om hun kampioenen aan te bieden in deze veiling. Het gaat er echt om dat we een exclusieve collectie kunnen presenteren op dit wereldtoneel. Paarden die we hopelijk over een aantal jaar terugzien in de ring op het WK.”

Veiling op 7 september
De veiling gaat plaatsvinden op zaterdag 7 september, voorafgaand aan de finale van de vijfjarigen, in de hoofdpiste van het WK. Het is mogelijk om zowel live als online mee te bieden op deze toptalenten. Alle dressuurpaarden dienen volledig veterinair gekeurd te zijn, zowel klinisch als röntgenologisch inclusief rug- en halsfoto’s. De rontgenfoto’s mogen maximaal drie maanden oud zijn. Wij ontvangen graag bij het aanmelden video’s van de beweging van het veulen en de driejarige dressuurpaarden en van de vier jaar en oudere dressuurpaarden een video onder het zadel.

Selectiedag en videodag
Op zaterdag 29 juni vindt in de ochtend op het KWPN-centrum een selectiemoment plaats. De foto- en videodag wordt op maandag 29 juli georganiseerd, eveneens op het KWPN-centrum in Ermelo. Heeft vragen over de veiling of wilt u een zeer interessant, goed bewegend, correct dressuurveulen/dressuurpaard aanmelden? Stuur dan de gegevens van uw veulen/paard en een video op naar salespromotion@kwpn.nl onder vermelding van WK VEILING of bel met 0341-255 511, het KWPN-salesteam helpt u graag verder.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers