Foeke 520 gaat naar Zuid Afrika verhuizen

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14526
Geregistreerd: 20-04-16

Foeke 520 gaat naar Zuid Afrika verhuizen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-24 19:01

Phryso
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Eind van de maand gaat KFPS Stamboekhengst Foeke 520 Sport AAA verhuizen van zijn stal bij de Gebroeders van Manen naar Zuid Afrika. De zevenjarige zoon van Jehannes 484 gaat zijn carrière voortzetten bij Doorndraai Friesian Stud, het fokbedrijf van Marlise Botes.

AAA Sport
Foeke 520 komt uit de bekende fokkerij van Anton Schut en werd geboren als Danny van de Olde Mette Moate. Zijn moeder is de inmiddels 22-jarige Hadewich Ster Preferent Prestatie (Onne 376 x Teunis 332) die uit stam 38, de Wijkje-lijn, komt en dit jaar haar 16e veulen op de wereld zette. Eind 2020 werd Foeke 520 goedgekeurd als stamboekhengst, waarbij hij een AAA-score op alle drie disciplines haalde.

Afstammelingenonderzoek
Van Foeke 520 zijn inmiddels een kleine 150 nakomelingen geregistreerd, waarmee hij genoeg nafok heeft voor de afstammelingenonderzoek voor zijn definitieve goedkeuring. Eind van het jaar zullen naar verwachting zijn eerste zonen zich gaan melden bij de eerste bezichtiging.

Na Tjalf 443 weer stamboekhengst
Bij Doorndraai Friesian Stud is Foeke 520 een welkome aanvulling voor de fokkerij. Na Ritse 322 en Tjalf 443 – die eind 2020 stierf – waren de fokkers weer op zoek naar een nieuwe KFPS-stamboekhengst. Foeke 520 kan na zijn verhuizing meteen met het nieuwe dekseizoen, dat in Zuid Afrika in augustus start, aan de slag.Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot, Knudd, PS88 en 8 bezoekers