A New Story springt eruit tijdens eerste DPC-selectie

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14314
Geregistreerd: 20-04-16

A New Story springt eruit tijdens eerste DPC-selectie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-24 14:36

Persbericht DPC
Sport

Afbeelding
Ize Herwers met Coco. Rechts juryleden Hans Peter Minderhout en Bart Bax.
Links DPC bestuurdsleden Rachell Fokker en Lianne van Eerden.
Foto: STS Photography


De bruine NWPCS-hengst A New Story (v. Jonkers’ Jayden) kwam, zag, en overwon tijdens de eerste DPC-selectie in Heerewaarden afgelopen zaterdag. Onder het zadel van Bo Leijten liep hij naar 87 punten. Daarmee won hij niet alleen de vierjarige rubriek, maar gaven juryleden Bart Bax en Hans Peter Minderhoud hem ook de hoogste dagscore.

“A New Story sprong er echt uit,” licht Bart Bax toe. “Hij heeft drie goede gangen met extra techniek en loopt daarin al heel erg bergop.” De goedgekeurde hengst kreeg als laagste cijfer een 8.5 en ontving dit voor de stap, draf, gedragenheid & souplesse en de harmonie. De galop, algemene indruk, en het exterieur werden met een negen gewaardeerd.
Tweede in deze rubriek werd de opvallende grulloruin Didgeridoo NE WE, een nakomeling van Kastanienhof Donnertrommler. Onder het zadel van Sophie van Norel verzamelde hij 80.5 punten. Alles werd met een acht beloond, behalve de harmonie: daar ontving de combinatie een 8.5. “Deze pony had heel veel kracht en balans,” vertelt Hans Peter Minderhoud. “Proeftechnisch was hij ook de sterkste in deze groep.”
De derde plek ging wederom naar Bo Leijten, dit keer met Perfect Lightfeet (v. Coelenhagen’s Handsome King). Hun verrichting was goed voor 79.5 punten. “Perfect Lightfeet is een pony met heel veel uitstraling. Hij is erg mooi bergop gebouwd en behoudt dit ook in beweging.” Perfect Lightfeet ontving o.a. een 8.5 voor de draf, algemene indruk, en het exterieur.

Afbeelding
Bo Leijten met A New Story. Foto: STS Photography

Beste lopen van allemaal
Bij de vijfjarigen ging de hoogste eer naar Pronk Stables Geronimo Taonga (v. Golden West). De goedgekeurde NRPS-hengst kwam onder het zadel van zijn vaste amazone Bridget Lock tot een totaal van 85.5 punten. “Die kon wel echt het beste lopen van allemaal,” zegt Hans Peter direct. Bart Bax is het daar roerend mee eens: “Hij heeft heel veel ruimte en afdruk.” Dit was terug te zien in de cijfers, want hij kreeg een 8.5 voor zijn stap, galop, gedragenheid en souplesse (als ook algemene indruk en exterieur). Zijn draf werd beloond met een negen.
Het was Marjolein Ebbers die haar NWPCS-goedgekeurde hengst Amalia’s Marcus (v. Nijebert’s Marc) als tweede mocht opstellen (84.5 punten). Na een mooi DPC-seizoen vorig jaar—ze mochten toen als derde opstellen tijdens de finale bij de vierjarigen—ging de combinatie nu dus goed van start. “Marjolein en Marcus lieten een heel constante proef zien. Africhtingstechnisch is alles al heel goed gecontroleerd en vanzelfsprekend, en daarnaast beschikt hij over drie goede basisgangen,” aldus Bart. Die vanzelfsprekendheid werd beloond, want de combinatie ontving een negen voor harmonie.
Het was wederom Bo Leijten die hier de top drie compleet maakte. Vorig jaar won ze met haar NRPS-ruin Durello (v. Diamond Touch) de finale bij de vierjarigen; nu kreeg de combinatie 79 punten in deze eerste selectie. “De andere twee hadden in het gangwerk wat meer kwaliteit,” zegt Hans Peter Minderhoud, “maar deze pony liep echt zó ontzettend mooi in de aanleuning. Hij stond ook heel fijn aan de hulpen.”

Afbeelding
Bridget Lock met Pronk Stables Geronimo Taonga. Foto: STS Photography

Veel houding
Ook bij de zesjarigen was de winnaar geen onbekende; vorig jaar wonnen ze al een aantal selecties bij de vijfjarigen. Ize Herwers had haar NWCPS-hengst Coco (v. Coelenhage’s Happy Hour) gezadeld en reed hem naar 78.5 punten. “Deze pony viel echt op doorzijn ontzettend mooie houding gedurende de presentatie. Hij liet een goede verrichting zien met een heel prettig, constant beeld.”
Het was Jimmy TGD (v. Rondo’s Cerruti) die bij de zesjarigen de tweede plek pakte. Hij werd voorgesteld door Tessa Goedhardt en kreeg 77 punten van de jury. “Oh, ik vond dat zo’n leuke pony!” zegt Hans Peter gelijk enthousiast. “Hij kon echt heel goed draven en galopperen, maar miste iets ruimte in de stap wat hem punten kostte.” Bart Bax benoemt hier nog de vlijtigheid van de pony als een positief punt.
Onder het zadel van Sterre Kraaijeveld werd Wapiti SK (v. Der Feine Lord AT) derde. Daarmee was Wapiti de hoogstgeplaatste merrie van de dag; de combinatie ontving 76.5 punten. “Dit was ook weer zo’n combinatie die proeftechnisch heel goed was en mooi werd voorgesteld. Het ritme was soms iets hoog, wat dan ten koste ging van de gedragenheid.” De combinatie ontving een 8.5 voor harmonie.

Afbeelding
Ize Herwers met Coco. Foto: STS Photography

De volgende DPC-selectie vindt plaats in Wezep op 22 juni, wanneer ook het Mega Welsh Event plaats vindt, op het mooie terrein van Stoeterij Turfhorst.
Voor alle uitslagen zie https://www.dutchponychampionship.nl

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Annash
Blogger

Berichten: 26596
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Achterhoek

Re: A New Story springt eruit tijdens eerste DPC-selectie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-24 12:18

Het was een topopening van hopelijk een prachtig seizoen! Ik ben benieuwd naar de ponycombinaties in Wezep.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amaniblauw, Prrrr, xChanelx en 10 bezoekers