Info over de hippische wedstrijden op de Olympische Spelen van Parijs

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14324
Geregistreerd: 20-04-16

Info over de hippische wedstrijden op de Olympische Spelen van Parijs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-24 13:37

*Persbericht FEI
Sport

Afbeelding
3D-afbeelding van de tuinen van het Kasteel van Versailles.
Paardensportlocatie voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.
Foto: © Paris 2024


Het duurt nog 50 dagen tot de start van de hippische wedstrijden op de Olympische Spelen van Parijs 2024 en de opwinding stijgt met elk moment.

De drie olympische disciplines dressuur, eventing en springen staan ​​van 26 juli tot 6 augustus centraal in de prachtige tuinen van het Paleis van Versailles. Hier zijn enkele dingen die je misschien graag wil weten zodat je het van begin tot eind kan volgen, of je nu naar de Franse hoofdstad reist of het evenement van een afstandje bekijkt.

De locatie
Het prachtige Kasteel van Versailles, oorspronkelijk gebouwd als een eenvoudig jachthuis, was in 1682 de thuisbasis van het hof van Lodewijk XIV en werd het epicentrum van het Franse koningshuis. In 1883 werd het een nationaal museum dat open was voor het publiek en het was de eerste Franse locatie die in 1979 de status van UNESCO-werelderfgoed kreeg.

De paardensportevenementen van Parijs 2024 zullen plaatsvinden in het 2.000 hectare grote park. Een tijdelijke buitenarena, geflankeerd door verschillende tribunes, is gecreëerd op de Etoile Royale Esplanade ten westen van het Canal Grande, in het hart van de tuinen van het paleis. Het eventing cross country parcours voert de deelnemers over het kanaal en langs beide kanten ervan, waarbij het kasteel de meest verbluffende achtergrond vormt.

Ondanks de uitdagende weersomstandigheden verlopen de werkzaamheden ter plaatse goed en is alle belangrijke infrastructuur aanwezig, inclusief de arena, de warming-up, trainingsarena's en staltenten. Op dit moment wordt er gewerkt aan de interne inrichting, waaronder de stalboxen, de dierenkliniek, het mediacentrum en de jurytoren. De belangrijkste cross country hindernissen, zoals watersprongen, oevers en sloten, zijn al enige tijd voltooid. Andere hindernissen zullen in de komende weken als vooraf geconstrueerde draagbare sprongen worden ingevoerd en door de parcoursontwerper worden gepositioneerd.

Het zal niet lang meer duren voordat alle faciliteiten bruisen van nog meer activiteit wanneer de paarden op 24 juli arriveren.

Eventing
Eventing staat op zichzelf doordat de gehele competitie, zonder onderbreking, op aaneengesloten dagen tussen 26 en 29 juli zal plaatsvinden.

Het begint op vrijdag 26 juli om 09.30 uur met de eerste veterinaire keuring. De dag daarop staan ​​65 combinaties aan de start van de dressuurfase, eveneens vanaf 09.30 uur lokale tijd.

De cross country zal op zondag 28 juli zeker een groot publiek trekken. Vanaf 10.30 uur tot 15.00 uur dendert het geluid van galopperende hoeven over het koninklijke grasveld.

Maandag 29 juli om 08.00 uur is de tweede veterinaire keuring, daarna begint de laatste springfase in de arena. De teammedailles worden bepaald in de ronde die om 11.00 uur begint en de top 25 strijdt om 15.00 om de individuele titel.

De dressuurproef voor eventing wordt de Olympische Spelen 2024 5* proef (kort), het cross country parcours wordt maximaal 5.800 meter lang met een maximale tijd van 10 minuten. De hoogte van de hindernissen in de laatste fase van het springen zal 1,25m bedragen voor de teamcompetitie en 1,30m voor de individuele wedstrijden.

Officials voor eventing zijn onder meer:
 • Technical Delegate - Marcin Konarski (POL)
 • Ground Jury President - Christina Klingspor (SWE)
 • Ground Jury Member - Xavier Le Sauce (FRA)
 • Ground Jury Member - Robert Stevenson (USA)
 • Assistant Technical Delegate - Gaston Bileitczuk (FRA)
 • Course Designer - Pierre le Goupil (FRA)

In totaal zullen 16 teams en 48 ruiters strijden om de teammedailles, waaronder Frankrijk, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, de VS, Ierland, Zweden, Zwitserland, België, Nederland, Polen, Canada, Brazilië, Australië en Japan en Italië. Teamruiters strijden ook om de individuele medailles.

Nog eens 17 individuele startplaatsen worden toegewezen via de FEI Olympische Groepen en de algemene FEI olympische ranglijst.

Dressuur
De eerste veterinaire keuring voor de dressuur wordt gehouden op zondag 28 juli om 08.00 uur en op dinsdagochtend 30 juli om 11.00 uur zullen de eerste 30 combinaties deelnemen aan de Grand Prix, terwijl de overige 30 hun proef rijden op woensdag 31 juli.

De tien hoogst gerangschikte teams in de Grand Prix, inclusief de teams op de gedeelde tiende plaats, kwalificeren zich voor de FEI Grand Prix Special, die op 3 augustus om 10.00 uur begint en de teammedailles bepaalt.

De tweede veterinaire keuring vindt plaats op 4 augustus om 08.00 uur en wordt om 10.00 uur gevolgd door de Grand Prix Kür op Muziek. Dit is de individuele finale competitie die openstaat voor 18 combinaties die gekwalificeerd zijn via de Grand Prix. Zondagmiddag om 13.30 uur vindt de individuele medailleuitreiking plaats.

Officials voor dressuur zijn onder meer:
 • Ground Jury President - Raphael Saleh (FRA)
 • Ground Jury Member - Henning Lehrmann (GER)
 • Ground Jury Member - Isobel Wessels (GBR)
 • Ground Jury Member - Mariette Sanders (NED)
 • Ground Jury Member - Magnus Ringmark (SWE)
 • Ground Jury Member - Michael Osinski (USA)
 • Ground Jury Member - Susanne Baarup (DEN)

Toezichthouders op de jury:
 • Member - Andrew Gardner (GBR)
 • Member - Mary Seefried (AUS)
 • Member - Henk van Bergen (NED)

Er zullen in totaal 15 teams (45 ruiters) zijn, samen met 15 individuele deelnemers. De gekwalificeerde teams zijn Frankrijk, Denemarken, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, Nederland, de VS, Oostenrijk, België, Spanje, Polen, Canada, Australië, Portugal, Finland.

Nog eens 15 landen zullen vertegenwoordigd worden door individuen. Plaatsen worden toegewezen via FEI Olympische Groepen, kwalificatie-wedstrijden en de FEI olympische ranglijst.

Springen
De springpaarden arriveren op 30 juli en de volgende dag vindt hun eerste veterinaire keuring plaats, gevolgd door een avondtraining van 17.15 tot 20.00 uur.

De teamkwalificatie op donderdag 1 augustus begint om 11.00 uur en staat open voor 20 teams bestaande uit drie ruiters per team waarbij alle drie de scores tellen.

De teamfinale, die op vrijdag 2 augustus om 14.00 uur van start gaat, staat open voor de tien hoogst geplaatste teams uit de competitie van donderdag, inclusief de teams die op de gedeelde tiende plaats staan. Teams die zich vóór de start op vrijdag terugtrekken, worden niet vervangen en alle teams die deelnemen aan de Teamfinale starten weer op 0 strafpunten.

De strijd om de individuele medailles vindt plaats over twee dagen. Beginnend op maandag 5 augustus, met 75 starters, waarvan de top 30 doorgaat naar de individuele finale op dinsdag 6 augustus, in omgekeerde volgorde van classificatie en allemaal opnieuw beginnend met 0 strafpunten.

De finalewedstrijd, die om 10.00 uur begint, wordt gehouden onder de springregels art. 238.2.2, met één ronde tegen de klok en met een barrage voor de eerste plaats in geval van gelijke strafpunten. Deze finalewedstrijd zal de hippische wedstrijden op de Olympische Spelen van Parijs 2024 tot een einde brengen.

Officials voor het springen zijn onder meer:
 • Ground Jury President - Frances Hesketh-Jones (ITA)
 • Member - Patrice Alvado (FRA)
 • Member - Harrij Braspenning (NED)
 • Member - David Distler (USA)
 • Member - Karoly Fugli (HUN)
 • Course Designer - Santiago Varela (ESP)
 • Co-Course Designer - Gregory Bodo (FRA)

De 20 gekwalificeerde teams zijn Frankrijk, Zweden, Nederland, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, België, Oostenrijk, Spanje, Zwitserland, Israël, Polen, VS, Canada, Mexico, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Australië, Japan en Brazilië.

Nog eens 15 landen zullen vertegenwoordigd worden door individuen en opnieuw worden startplaatsen toegewezen via FEI Olympische Groepen, kwalificatie-wedstrijden en de FEI olympische ranglijst.

Deadline
Er zijn nog iets meer dan twee weken te gaan vóór de deadline voor nationale federaties om op 25 juni certificaten van bekwaamheid in te dienen bij de FEI, terwijl maandag 8 juli de deadline is voor definitieve inschrijvingen. Tegen die tijd beschikken we over de volledige lijst van paarden en ruiters in alle disciplines, inclusief die op de reservelijsten.

De Olympische Spelen van 2024 staan voor de deur. Mis niks...

Timetable
https://inside.fei.org/system/files/Par ... 2024_2.pdf

Regels en voorschriften voor alle disciplines zijn hier te vinden:
https://inside.fei.org/system/files/FEI ... ersion.pdf


Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aliedaa, Bytespider, Jokonootje, Loe_Loe, Mediatoolkitbot, sasja0705 en 15 bezoekers