Jenny Ducoffre (44) overleden

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 27055
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Jenny Ducoffre (44) overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-24 21:16

Bokt Nieuwsredactie
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Jenny Ducoffre, de voormalig groom van springruiter Jos Verlooy, is op 21 mei 2024 overleden. Ze is slechts 44 jaar oud geworden.

Jenny Ducoffre werd geboren in Duitsland en werkte sinds 2013 voor Jos Verlooy en voor EuroHorse in Grobbendonk, het bedrijf van de familie Verlooy. Recentelijk was ze voor zichzelf begonnen.

In haar tijd bij Verlooy ging ze mee naar verschillende grote internationale concoursen, zoals Europese en wereldkampioenschappen en wereldbekerfinales, en andere grote wedstrijden. Haar hoogtepunt beleefde ze mogelijk al in 2019 in Rotterdam, toen Jos Verlooy met Igor teamgoud en individueel brons wisten te winnen bij de Europese kampioenschappen in Rotterdam. Jenny was toen mee als groom en Igor had altijd een speciaal plekje in haar hart. Als groom van Jos was ze erbij toen haar ruiter meerdere 5* Grand Prix-wedstrijden en Nations Cups wist te winnen, met verschillende paarden. Voor Jenny zelf was de overwinning in de CSIO 5* Grand Prix tijdens het CHIO Rotterdam in 2018 haar meest bijzondere. Dit deed Jos Verlooy met Caracas, haar all-time favoriete paard. Jos Verlooy heeft op zijn Instagrampagina een mooi eerbetoon geschreven voor zijn groom: “met veel verdriet delen wij het nieuws dat Jenny, een geliefde en toegewijde groom, is overleden. Meer dan tien jaar was zij betrokken bij het welzijn van de paarden en de successen van Jos Verlooy en Eurohorse. Haar toewijding, liefde voor de paarden en ongeremde inzet hebben onuitwisbare sporen achtergelaten bij iedereen die haar kende. Haar overlijden raakt ons allen diep. We zullen Jenny herinneren als een dierbare collega en een echte vriend. Rust in vrede Jenny, je zult gemist worden.”

Jenny schreef ook voor World of Showjumping. In de rubriek Tips & Tricks deelde zij haar brede kennis. Ze stond bekend om haar liefde voor paarden en haar bewonderenswaardige arbeidsethos. Ze werd vaak “the show mum” genoemd, omdat ze altijd tijd had voor mensen die advies, hulp of een leidraad nodig hadden.

Jenny was ook een graag geziene persoon in de springwereld. In 2019 won ze tijdens de wedstrijd in Hickstead de Horse Health Horsemanship Trophy. Deze wordt uitgereikt aan een groom die indruk maakte op de jury met zijn of haar verzorgingsnormen. Een woordvoerder van de Longines Global Champions Tour laat aan Horse & Hound weten “geschrokken en verdrietig” te zijn. Hij omschrijft Jenny als “een geliefd lid van de steeds verder groeiende Global Champions-familie. Jenny’s gepassioneerde en toegewijde ziel met liefde voor paarden en een niet-aflatende toewijding voor de persoon voor wie ze groomde, heeft iedereen rondom haar geraakt. We zullen de herinneringen aan haar en haar positieve invloed op de sport koesteren. Rust zacht Jenny, je zult erg gemist worden en voor altijd herinnerd”, zo laten zij weten.

Ook bij de International Grooms Association (IGA) komt het nieuws hard aan. Volgens hun woordvoerder is iedereen bij de IGA diep verdrietig na het horen van het tragische overlijden van Jenny. “Grooms zijn een hechte gemeenschap en we weten hoe diep geraakt velen van jullie zijn”, zegt hij. Net als velen brengt hij zijn condoleances over: “onze gedachten zijn bij Jenny en bij al die mensen die haar kenden en van haar hielden.”


Gebruikte bronnen:

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Elisa2

Berichten: 38193
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Jenny Ducoffre (44) overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-24 15:40

Dat is veel te jong..kan me voorstellen dat ze gemist gaat worden.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MirjamRobin en 12 bezoekers