Glory Days verkocht naar Zwitserland

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14361
Geregistreerd: 20-04-16

Glory Days verkocht naar Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-24 20:37

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © Richard Juilliart/FEI


Glory Days, het derde internationale Grand Prix-paard en het long list-paard voor het olympische TeamNL van Emmelie Scholtens, is verkocht naar Zwitserland.

Yvonne Snieder
De ruin was in eerste instantie in eigendom van Hans de Kok en Petra Reijntjes. Hij werd toen uitgebracht door Yvonne Snieder, die in 2017 de halve finale van de Pavo Cup met hem reed. Ze eindigden echter als een-na-laatste in de klasse voor zesjarige paarden.

Onder begeleiding van Tonnie Huberts klommen ze in 2018 op naar ZZ-niveau. Yvonne trainde hem tot FEI-niveau.

Emmelie Scholtens
De zwarte kwam in september 2021 in training bij Emmelie Scholtens. Ze scoorden in april 2022 70,906% bij hun nationale Grand Prix-debuut. Kort daarna maakten ze hun internationale wedstrijddebuut op CDI Kronenberg, waar ze 60,826% haalden in de Grand Prix, en 62,043% in de Special.

Anderhalf jaar later, in 2023, keerden ze terug in de internationale ring tijdens CDI Leeuwarden, waar ze 67,935% scoorden in de Grand Prix (8e) en de kür wonnen met 72,565%. Glory Days stond op de long list voor TeamNL voor de Olympische Spelen.

Verkocht naar Zwitserland
Horses.nl publiceerde het nieuws dat Glory Days is verkocht naar Zwitserland.

De nieuwe eigenaar is de 32-jarige Lisa Staubli, dochter van de Zwitserse miljonair en investeerder Thomas Staubli, die in 2011 het familibedrijf van Daniel en Doris Ramseier kocht.

Lisa en haar zus Mara Staubli focussen zich op IJslanders met hun bedrijf Engjavatni, maar Lisa heeft ook een passie voor dressuur. Zo kocht ze in 2022 bijvoorbeeld Freddie Mercury (Floriscount x Don Crusador), die vier jaar in training stond bij de Werndls.

Scholtens richt zich nu op de Olympische Spelen met Indian Rock. Haar tweede Grand Prix-paard, EK-teampaard Desperado (Vivaldi x Havidoff) is vanwege een blessure de afgelopen twee jaar slechts enkele keren uitgebracht. Hij kwam aan de start op CDI-W Amsterdam in 2023, en meer dan een jaar later maakte hij zijn rentree op CDI-W 's Hertogenbosch in 2024. Hij staat niet ingeschreven voor het eerste selectiemoment voor TeamNL voor de Olympische Spelen tijdens het NK dit weekend.


AfbeeldingDisclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MirjamRobin en 12 bezoekers