Mauro Turfhorst overtuigt op NK ZZ-Zwaar, Jerenzo Texel wint Children

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14361
Geregistreerd: 20-04-16

Mauro Turfhorst overtuigt op NK ZZ-Zwaar, Jerenzo Texel wint Children

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-24 15:00

KWPN.nl
Sport

Afbeelding
Dinja van Liere en Mauro Turfhorst. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Dinja van Liere en de KWPN-goedgekeurde hengst Mauro Turfhorst (Glock’s Zonik uit Hidaylia ster van Negro) wonnen gisteren ruimschoots het eerste onderdeel van het NK Dressuur in de klasse ZZ-Zwaar. Met 75,42% bleef ze voor op Diederik van Silfhout en de KWPN-goedgekeurde New Orleans (Blue Hors Farrell). Thamar Zweistra completeerde de top drie met Hexagon’s Mr Magnum (Expression), die net als Van Silfhout een ruime 73% scoorde. Bij de Children ging de KWPN-goedgekeurde hengst Jerenzo Texel (Enzo Ferrari) aan kop onder Britt Kikkert-van der Linde.

Van Liere en de imposante Mauro Turfhorst lieren een smetteloze proef zien, waarin de hengst steeds mooi bergop en gedragen ging. “Mauro is bloedmooi en echt een heel fijn paard om proeven mee te rijden”, vertelt van Liere. “Hij is heel compleet. Het is makkelijk scoren met hem. Dan kan ik hier en daar nog een klein foutje permitteren.”

De opvallende en pas zesjarige New Orleans (uit Gita A Elite IBOP-dres PROK van Jazz) liep onder Diederik van Silfhout een mooi vloeiende proef zonder grote fouten. Hexagon’s Mr Magnum en Thamar Zweistra zetten een indrukwekkende proef net, waarin de hengst altijd mooi bergop loopt, alleen in de galop slopen een paar kleine oneffenheden. Morgenavond om 17:30 begint de ZZ-Zwaar-finale, waarin de geheel uit KWPN-geregistreerde paarden bestaande top 10 van vandaag aan start komt.

Jerenzo Texel wint Children
Ook in het eerste onderdeel van de Chrildren-rubriek stond er een KWPN-goedgekeurde hengst bovenaan: Jerenzo Texel (uit Vieta Corieta Texel Elite IBOP-dres Pref Prest van Jazz). Britt-Kikkert van der Linde stuurde de grote Jerenzo Texel moeiteloos naar de overwinning en bleef nipt onder de 80%.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: daiswees, GoogleOther, IMANDRA, mingming en 9 bezoekers