Derk Jan Mekkes wint eerste wedstrijd Rondje Drenthe

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14303
Geregistreerd: 20-04-16

Derk Jan Mekkes wint eerste wedstrijd Rondje Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-24 21:01

Persbericht Ronde van Bartje
Sport

Afbeelding
Derk Jan Mekkes. Foto: Geert Bouius en Het Tuigpaard / The Dutch Harness HorsePinkstermaandag was het genieten van geweldige tuigpaardensport op Landgoed Dickninge in de De Wijk waar CH De Wijk werd georganiseerd. Het weer werkte geweldig mee en er was veel publiek dat enthousiast meeleefde. De afsluitende rubriek was de eerste wedstrijd in het kader van de, mede door de provincie Drenthe mogelijk gemaakte, tandem-competitie ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’.

In totaal begonnen acht tandems aan de wedstrijd. De rubriek tandems is één van de moeilijkste rubrieken binnen de aangespannen sport aangezien het voorpaard heel veel vrijheid heeft. Het tandem van Stal Boonstra, Endre (v. Morocco Field Marshall) en Dondroniem (v. Uromast) ging moeizaam van start en uiteindelijk besloot Jochum Boonstra om de baan te verlaten. De overige zeven hadden geen last van deze onderbreking en de rijders vervolgden met overtuiging de strijd. Toen was het genieten van al die vossen, dit keer waren het alleen vossen, die machtig rond gingen en ronde na ronde bleven showen.

Na de eerste omloop werden achtereenvolgens definitief geplaatst Jan Jordans uit Landhorst met Haarman (v. Manno) en Barend (v. Marvel), Niek Alting uit Jipsingboertange met Lord Liberty L (v. Fabuleus) van Manon Alting-Veerman en Luitenant (v. Fantijn) van de combinatie Alting/Ruinemans en Teus van Laar met Ebert (v. Unieko) en James (v. Manno).

Vier finalisten
De jury nodigde vervolgens vier rijders nog een keer uit om te strijden om de eerste 10 competitiepunten; Derk Jan Mekkes uit Doezum, Marcel Ritsma uit Wijnjewoude, Martien Verboord uit Vlijmen en Leendert Veerman uit Wittelte. Derk Jan, Martien en Leendert zijn zeer ervaren als het gaat om het rijden van een tandem en hebben al vele topklasseringen behaald. Marcel debuteerde nog maar enkele weken geleden in Bennekom met een tandem en dat leverde hem meteen het oranje lint op, net als de daarop volgende wedstrijd in Doornspijk. Hij gaf goed partij met zijn deftige combinatie bestaande uit voorpaard Gerran PSH (v. Atleet) en Jack Daniëls PSH (v. Manno) van de familie Pos en het werd een fraaie tweede plaats. Hij moest Derk Jan Mekkes met Roelofsen Horsetrucks Johnson (v. Manno) en Roelofsen Horsetrucks Hugo (v. Patijn) voor laten gaan. Bij binnenkomst maakten ze al heel veel indruk en met veel macht bleef dit tandem imponeren. Johnson was bij zijn debuut voor Stal Mekkes enkele jaren geleden niet meteen een heel opvallend paard maar hij heeft zich geweldig ontwikkeld. Vorig jaar leverde hij ook een belangrijke bijdrage als voorpaard tijdens de kampioenstitel bij de randems. In De Wijk won Johnson naast Roelofsen Horsetrucks Jefferson (v. Ebert) overigens ook de rubriek tweespannen ereklasse. Een hele mooie eenheid vormen voorpaard El Nino B (v. Atleet) en Jonkheer (v. Ebert). Martien Verboord werd vorig jaar derde in de eindstand en in deze eerste wedstrijd namen ze ook die plek in. Al jaren heeft Leendert Veerman in Action Quality Amadeus (v. Saffraan) en Action Quality Eribo (v. Manno) toppers in de verschillende meerspanrubrieken. Met Amadeus doet hij het iets rustig aan vandaar dat Eribo in Action Quality Joker (v. Endré) een nieuw paard voor zich kreeg. Joker deed het best in deze voor hem nieuwe rol en ze werden uiteindelijk fraai vierde.

De tien punten waren voor Stal Mekkes maar de strijd in de competitie is zeker niet gestreden want de verschillen waren misschien nog wel nooit zo klein. Het belooft een geweldige competitie te worden met al deze geweldige tandems.

Alle uitslagen van CH De Wijk staan op https://www.tuigpaardrijders.nl.

Like ons!
Wilt u als eerste op de hoogte blijven van al het nieuws rondom ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’? Like ons dan op Facebook!

Overige wedstrijden:
13-7-2024: CH Zuidenveld (Coevorden) (https://www.zuidenveld.com)
30-7-2024: CH Norg (finale) (https://www.stichtingnorgermarktconcours.nl)
(alle info onder voorbehoud van wijzigingen)

Startlijsten en programma: https://www.tuigpaardrijders.nl/agenda.php?nav=254
(alle info onder voorbehoud van wijzigingen)


Afbeelding
Gerran PSH en Jack Dani Is PSH en op de bok Marcel Ritsma

Afbeelding
RH Johnson en RH Hugo met op de bok Derk Jan Mekkes

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AmyJamess, angelxroos, anjali, Chinas, Fantast, fierefluiter, gerbilGizmo, gerlienke, lukka63, MallyBelly, sinnekinne en 10 bezoekers