Dag van het Oudere Paard bij Stichting De Paardenkamp Soest

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14361
Geregistreerd: 20-04-16

Dag van het Oudere Paard bij Stichting De Paardenkamp Soest

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-24 20:54

*Persbericht Stichting De Paardenkamp
Algemeen

Afbeelding
Een oud paard in de wei bij De Paardenkamp in Soest. Foto: Marlies Trap Fotografie


Houd je paard langer gezond en fit
Misschien ben je er helemaal niet mee bezig, omdat jouw paard nog jong is. Maar er komt een moment dat de jaren beginnen te tellen. Hoe houd je hem zo lang mogelijk gezond en fit? Kom op zaterdag 22 juni naar de Dag van het Oudere Paard voor tips, adviezen en geschikte producten.

Stichting De Paardenkamp in Soest is hét kenniscentrum voor het gezond oud laten worden van paarden. Jaarlijks organiseren we de Dag van het Oudere Paard. Voor de komende editie is een heel nieuw programma opgesteld vol lezingen, workshops en met interessante stands, waar je van alles te weten kunt komen over het fit houden van een paard. Ontmoet beroemde paardenmensen en dierenartsen, die hun kennis met je delen en waaraan je al je vragen kunt stellen.

Dé top op het gebied van kennisdeling
Achttien experts zoals dierenartsen van de Universiteit Utrecht, de eigen dierenartsen van De Paardenkamp, Femke Dölle, Annemarie van der Toorn, verzorgers van De Paardenkamp en andere deskundigen geven korte lezingen. We toveren daarvoor onze stallen en andere ruimtes om in mini- collegezalen. Er zijn meerdere lezingen tegelijk, dus je moet keuzes maken. Kijk hiervoor alvast op het programma op onze website. Ook is het mogelijk om met een huifkar naar ons Paddock Paradise te gaan voor een rondleiding.

Achterop het terrein is een kennisplein ingericht, waar leuke of praktische producten verkrijgbaar zijn en waar je met standhouders in gesprek kunt over alles wat jij wilt weten over de optimale verzorging van paarden. Denk bijvoorbeeld aan advies over welk supplement het beste werkt tegen artrose. Of neem je eigen ruwvoeranalyse mee en laat je adviseren of dit geschikt is voor jouw paard. Er zijn tal van leuke acties, speciaal voor deze dag.

Tussen de middag geeft de bekende vlogger en instructeur Romy Huisman een demonstratie grondwerk met haar 30-jarige Snuitje. Snuitje is eigenlijk met pensioen, maar omdat ze nog erg fit en gezond is mag ze bij hoge uitzondering mee naar Soest. Romy laat zien dat het de moeite waard is om een ouder wordend paard te gymnastiseren, zodat het lijf soepel blijft en er geestelijke uitdaging is voor het paard.

Informatie en kaartverkoop
Wil jij deze interessante dag niet missen? Kijk op https://www.dagvanhetouderepaard.nl voor het programma en de kaartverkoop. Een toegangsbewijs voor de Dag van het Oudere Paard kost € 17,50. Dag van het Oudere Paard: Zaterdag 22 juni 2024 van 9.30 uur – 16.30 uur, Stichting De Paardenkamp, Birkstraat 96, 3768 HL Soest

Wie zijn wij?
Stichting De Paardenkamp in Soest heeft ruim zestig jaar ervaring in de verzorging van paarden van twintig jaar en ouder. Onze pensionado’s genieten dankzij de steun van onze donateurs van een rustige oude dag en krijgen de verzorging, voeding en huisvesting die het beste bij hun behoeftes aansluit.


Afbeelding

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: IASCrawler, IMANDRA, Komeropterug, swartbeessie en 10 bezoekers