Vooruitblikken op het 75ste CHIO met Emmelie Scholtens

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14303
Geregistreerd: 20-04-16

Vooruitblikken op het 75ste CHIO met Emmelie Scholtens

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-24 20:40

CHIO
Sport

Afbeelding
Emmelie Scholtens met Indian Rock. Foto: Marlies Trap Fotografie


Na haar blessure maakte ze vorig jaar haar rentree in Rotterdam. Het publiek reageerde laaiend enthousiast en in juni werd ze al het hoogtepunt van het Nederlandse dressuurseizoen 2023 genoemd. Na haar geweldige ritten in het Kralingse Bos werd het alleen nog maar beter. Samen met de schitterende hengst Indian Rock (v. Apache) rijgt ze al bijna een jaar lang de successen aaneen. Een vooruitblik op Rotterdam met Emmelie Scholtens.

Emmelie: “Ik vind Rotterdam altijd een mooi en bijzonder concours, maar vorig jaar was het extra bijzonder. Ik was nog aan het herstellen van een blessure, liep zogezegd nog kreupel en toch waren Indian Rock en ik in staat een topprestatie te leveren. Ja, het was prachtig. Indian Rock had nog geen wedstrijd gelopen en dan zo presteren ……. Daarna is het alleen nog maar beter gegaan. Hij maakt een super goede ontwikkeling door en zit nog steeds in die opwaartse lijn. Terwijl hij eigenlijk nog steeds een jong Grand Prix paard is, zit hij in de bloei van zijn leven.”

Twee geweldige hengsten
“Een poosje heb ik drie Grand Prix paarden gehad, maar Glory Days is inmiddels verkocht, maar ik heb nog twee geweldige hengsten over. Indian Rock is natuurlijk een zoon van mijn voormalig Grand Prix paard Apache en ik herken heel veel van zijn vader in hem. Desperado en Indian Rock zijn beiden zeer getalenteerd, hebben super basisgangen en een heel goed karakter. Ze hebben veel lol in hun werk en een super mentaliteit. Desperado is NOG liever dan Indian Rock en ik vertrouw ze beiden voor 100.000 procent.”

“Ik zal Desperado en Indian Rock beiden op het Nederlands kampioenschap starten en hopelijk ook in Rotterdam. Echter dat laatste zal van het NK afhangen. Diverse collega’s hebben diezelfde wens. Maar eerst het NK dus, het moet daar eerst nog allemaal gebeuren en ondanks dat ik mezelf geen druk op leg, heb ik daar vertrouwen in.”

Genieten
Emmelie draait al een hele lange tijd mee aan de top van de Nederlandse dressuursport. Paard na paard, jaar na jaar, heel vaak rijdt ze zich naar het podium. We vragen haar geheim. Ze lacht bescheiden: “Ik heb geen geheim. Ik ben in het Noorden begonnen bij Stal Laarakkers en heb nooit kant en klare paarden gereden. Ik heb zelfs gesprongen. De jeugd van nu specialiseert zich steeds vroeger en doen weinig tot geen ervaring op met jonge paarden. Ik weet wat voor paarden ik fijn vind om te rijden en ik geniet van mijn werk. Dit laatste werkt ook zeker mee.”

De laatste keer dat we Emmelie spraken was ze nog niet zo lang moeder en vertelde ze dat ze de paarden op een iets lager pitje probeerde te zetten om meer tijd door te kunnen brengen met haar dochtertje Micky. We vragen haar of dit gelukt is. Emmelie: “Deels en deels niet. Micky is het belangrijkste in mijn leven en gaat voor alles, maar paardrijden en lesgeven vind ik ook heel leuk. Inmiddels is ze iets ouder en gaat ze al naar de peuterspeelzaal en de opvang dus kan ik weer wat meer tijd aan de paarden besteden.”

Britt en George
“Ik heb zin in Rotterdam. De locatie in het bos vind ik echt geweldig, uniek zelfs en ik rijd eigenlijk altijd goed bij jullie. Ik ben ook gewoon graag buiten. Overigens is de dressuur na zaterdagavond klaar, maar ik woon dichtbij en ik denk dat ik zondagochtend nog wel even terugkom voor de kinderochtend. Micky is nog wel iets jong, twee jaar en drie maanden nu, maar ze is al helemaal gek van de paarden. Daarnaast, ik ga ervan uit dat Britt George meeneemt en dat wil ik zelf ook graag zien. Velen zullen het niet weten, maar hij is mijn oude paard. Van zijn vierde tot zijn zevende heb ik hem gereden, we hebben zelfs nog aan het WK voor jonge paarden deelgenomen.”

“Zoals ik al zei, ik kijk uit naar het CHIO. Komen jullie allemaal naar Rotterdam om met elkaar te genieten van onze mooie sport?”

Spontaan, gezellig en openhartig als altijd. Uit het Zuid-Hollandse Gorinchem. Zelfs op de fiets is ze binnen een uur in het Kralingse Bos. Ze siert dan ook vele banners die momenteel overal promotie maken voor de komende jubileumeditie. Veel succes op het NK Emmelie en heel graag tot volgende maand in Rotterdam.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amber15, AmyJamess, angelxroos, Chinas, Devic, DotBot, Fantast, gerbilGizmo, gerlienke, Kirrietje, MallyBelly, nafkedemi, sinnekinne, wortel115 en 10 bezoekers