Update Deense hippische federatie over welzijnscontrole op wedstrijden

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14173
Geregistreerd: 20-04-16

Update Deense hippische federatie over welzijnscontrole op wedstrijden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-04-24 16:00

Eurodressage
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


De Deense hippische federatie (DRF) is actief bezig met het inspecteren van het welzijn van de paarden op haar nationale dressuurwedstrijden. Op 8 april is haar rapport over het eerste kwartaal van 2024 gepubliceerd.

"Paardenwelzijn is een van de waarden van DRF, en de afgelopen jaren was de paardeninspectie een van de inspanningsgebieden om dit te waarborgen", verklaarde de Deense NF. "In 2023 was de inspanning geconcentreerd rond kampioenschappen en B-evenementen, terwijl dit jaar de paardeninspecties op alle niveaus worden uitgevoerd."

In het eerste kwartaal van 2024 controleerden inspecteurs 254 paarden en pony's, waarvan er 11 werden gediskwalificeerd - allemaal vanwege wonden in de mond. Ter vergelijking: in heel 2023 werden er ook 11 paarden gediskwalificeerd, maar op een totaal van 659 gecontroleerde paarden.

Anne Silfwander, manager Club- en Sport, legt uit: "ik vind het natuurlijk in de eerste plaats erg jammer dat de huidige status van onze paardeninspectie laat zien dat er nog steeds mondzweren worden aangetroffen bij onze wedstrijdpaarden, hier in Denemarken. Dit is een gebied waar we bij DRF veel middelen in hebben gestoken. Dit geldt zowel voor de training van officials, communicatie over de uitdagingen, als in de dialoog met DR-IF en coaches, omdat we gezamenlijk een nog grotere inspanning moeten leveren om met deze uitdaging om te gaan. Deze update laat zien dat we ons moeten blijven richten op dit gebied."

Silfwander legt uit dat er de rest van 2024 meer controles zullen plaatsvinden. "Gedurende het jaar zal je op alle wedstrijdniveaus kunnen ervaren dat er paardencontroles plaatsvinden", zegt ze. "In dezelfde geest willen we alle ruiters aanmoedigen om hun paarden regelmatig te controleren, zodat we er zeker van zijn dat alle paarden fit zijn om deel te nemen aan wedstrijden."


Afbeelding
Laatst bijgewerkt door Firelight op 15-04-24 13:40, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Tekst aangepast

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Elisa2

Berichten: 37592
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Update Deense hippische federatie over welzijnscontrole op wedstrijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-24 08:58

Mondzweren zijn wondjes?

In ieder geval super goed dat ze deze controles doen! (wel jammer dat het nodig is)

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ClaudeBot en 5 bezoekers