Hippisch terrein in Wellington moet wijken voor golfcommunity

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13772
Geregistreerd: 20-04-16

Hippisch terrein in Wellington moet wijken voor golfcommunity

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-02-24 17:28

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: FEI Photos


De gemeenteraad van Wellington (Florida, Verenigde Staten), heeft het zeer controversiële ontwikkelingsproject van Mark Bellissimo goedgekeurd, na een vierde marathonvergadering op 7 februari 2024

Land uit het hippische terrein
De gemeenteraad stemde ermee in om 96 hectare land uit het hippische terrein te halen voor ontwikkelaar Mark Bellissimo en zijn "Wellington Lifestyle Partners", om er een zeer controversiële golfcommunity te bouwen.

Het geld voor dit project komt van Nexus, een vastgoedontwikkelingsbedrijf dat in eigendom is van deTavistock Group, dat geleid wordt door de Britse miljardair Joe Lewis. Hij is onlangs schuldig bevonden aan handel met voorkennis en effectenfraude.

Dit betekent dat het land waar het Global Dressage Festival wordt gehouden, evenals het derbyspringveld en de aangrenzende White Birch polovelden, zullen worden omgevormd tot een woongemeenschap met 49 eengezinswoningen, 47 rijtjeshuizen, een clubhuis en een golfbaan.

Controversieel
Wellingtonners verenigden zich in de groep "Keep Wellington Green" en verzamelden 8.000 handtekeningen voor een petitie tegen de herbestemming van het land. "Horses, not homes" is hun motto.

Een last-minute poging van een groep dressuurmensen om het land te "redden" van ontwikkeling werd volledig genegeerd door de gemeenteraad tijdens de zes uur durende vergadering op woensdag. De investeerdersgroep had in minder dan 48 uur financiële toezeggingen gekregen voor eigen vermogen en een bescheiden schuld van 25 miljoen dollar om het hippische terrein te redden.

Een zeer gedesillusioneerd lid van Keep Wellington Green verklaarde na de stemming op Facebook: "vanavond was de grootste aanfluiting die ik in 7 decennia op deze aarde heb gezien. Vier van de vijf VOW-raadsleden spuugden in het gezicht van zowat elke inwoner van Wellington, en gaven daarna een vuistslag. We hebben onjuiste voorstellingen van zaken gezien, onwetendheid over de feiten, verdraaide verklaringen die nergens op sloegen, totale onwetendheid over paarden, weigering om financiële documentatie te overleggen die standaard is in de industrie en nog veel meer."

Huizen boven paarden
Mega-ontwikkelaar Bellissimo heeft een belangrijke overwinning behaald voor zijn project, dat veel verdeeldheid zaait. 96 hectare zal worden overgeheveld uit het 9000 hectare grote natuurreservaat. Dit is nog nooit eerder gedaan.

Vice-burgemeester Michael Napoleone was de enige tegenstemmer tijdens de vergadering van deze week, meldde de Palm Beach Post. Napoleone stemde tegen Wellington North, een deel van het luxueuze woonproject. Hij stemde voor Wellington South, dat de raad unaniem goedkeurde. Burgemeester Anne Gerwig en raadsleden Michael Drahos, John McGovern en Tanya Siskind stemden voor zowel Wellington North als South.


Afbeelding

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot en 13 bezoekers

cron