Michael Barisone ontslagen uit psychiatrische kliniek

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13322
Geregistreerd: 20-04-16

Michael Barisone ontslagen uit psychiatrische kliniek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-23 23:01

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Voormalig reserveruiter van het olympisch team van de Verenigde Staten, Michael Barisone, is ontslagen uit Greystone Psychiatric Hospital. Hij werd beschuldigd van poging tot moord, maar hij werd ontoerekeningsvatbaar verklaard, en daardoor onschuldig bevonden. Hij kan zijn leven weer hervatten, onder bepaalde voorwaarden.

Barisone werd op 9 augustus 2019 gearresteerd nadat hij zijn cliënt, dressuuramazone Lauren Kanarek, twee keer in de borst schoot omdat hij dacht dat zij hem wilde vermoorden. Dit voorval vond plaatst op zijn bedrijf, Hawthorne Farm in Long Valley, N.J., die Kanarek en haar vriend Rob Goodwin huurden.

Barisone zat in voorlopige hechtenis om zijn proces af te wachten, dat 2,5 jaar later begon op 28 maart 2022. Kanarek was hersteld van haar verwondingen en getuigde in de zaak. Op 14 april 2022 verklaarde de jury Barisone onschuldig aan de poging tot moord op Kanarek en Goodwin vanwege ontoerekeningsvatbaarheid. Hij werd vrijgesproken van de aanklacht op het gebied van wapens.

Barisone bleef in hechtenis om behandeld te worden voor zijn mentale klachten. Hij ging eerst naar het Anne Klein Forensic Forensic Center in Trenton, NJ. Daarna werd hij overgeplaatst naar Greystone Psychiatric Hospital in Parsippany, N.J.

Deze week gaf rechter Stephen Taylor toestemming om Barisone uit de kliniek te ontslaan onder bepaalde voorwaarden. "Ze houden in dat hij in New Jersey moet blijven, bij een vriend in Whitehouse Station moet wonen, regelmatig behandeling moet krijgen van een psycholoog in Clinton, geen vuurwapens mag bezitten, alleen af en toe alcohol mag drinken en over drie maanden terug moet komen voor een update", schreef Nancy Jaffer. Barisone mocht geen contact hebben met Kanarek.

Michaels levenspartner Lara Hausken Osborne, die zijn bedrijf in Florida beheert, verklaart: "Ik ben diep geschokt. Ik houd nog steeds mijn adem in. Ik kan niet geloven dat het echt gebeurd is. Ik ben zo blij. Ik heb hem thuis in Florida nodig."


Afbeelding


Gerelateerde berichten:


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Kaitlyn

Berichten: 9474
Geregistreerd: 04-06-06
Woonplaats: Veluwe

Re: Michael Barisone ontslagen uit psychiatrische kliniek

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-23 13:21

Die zou nooit meer op vrije voeten mogen…

21-11-2023 [EJL-ITP] Gibbie, mijn allerliefste Gibbie, een decennium aan liefde

VOLG: Revalidatie na koliekoperatie

Gibalia <3
Velvet
Lorna

I like to open the microwave when 1 second is left. Feels like I'm a Bomb Defuser. :')

Blue_Eyes

Berichten: 20306
Geregistreerd: 17-07-07
Woonplaats: Zuid

Re: Michael Barisone ontslagen uit psychiatrische kliniek

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-23 13:24

Hij moet in New Jersey blijven en bij een vriend blijven wonen, maar zijn heldere kaarsje van een vriendin zegt: "Ik ben zo blij. Ik heb hem thuis in Florida nodig." Die heeft ook wat gemist |o


If you hate the church because you think it's full of hypocrites, remember that the church is a hospital for sinners and not a museum for saints.

MKShoots
Berichten: 25
Geregistreerd: 15-11-23

Re: Michael Barisone ontslagen uit psychiatrische kliniek

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-23 22:57

Wat heftig..


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BDC, Berriepi, Bytespider, dollyspikkel, swatch en 13 bezoekers