Recensie: Moordende Paardenrace, door Vera Stupenea

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
aniek1985
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 12734
Geregistreerd: 18-05-05
Woonplaats: Schagen

Recensie: Moordende Paardenrace, door Vera Stupenea

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-23 11:21

*Bokt
Bokt Community

Afbeelding


Vanuit verschillende Nederlandstalige uitgeverijen en auteurs hebben wij de mogelijkheid gekregen om (informatieve) paardenboeken te lezen en te recenseren. Deze recensies zullen op Voorpagina Nieuws belicht worden zodat jullie kunnen kijken welke paardenboeken passen bij jullie interesses en tak van paardensport.

Moordende Paardenrace van Vera Stupenea is een Nederlandse thriller die de wereld van gokken en intriges in de paardenwereld verkent. De aansprekende cover en titel van het boek trekken meteen de aandacht.

Het verhaal draait om schrijfster Barbara Admiraal, zij heeft een opdracht om een boek te schrijven over een succesvolle paardenfokker. Onverwacht raakt ze verwikkeld in een moordmysterie tijdens een paardenkoers op de drafbaan in Wolvega. Als Barbara zelf een van de verdachten wordt, besluit ze op eigen houtje op zoek te gaan naar de moordenaar. Als lezer volg je haar zoektocht en kom je steeds meer te weten over de verschillende personages in het boek.

Wat dit boek bijzonder maakt is de manier waarop de auteur de drafsportwereld tot leven brengt, zelfs voor lezers zonder enige kennis van paarden. In het boek staan verschillende qr-codes, door deze te scannen krijg je toegang tot foto's en video's die het verhaal aanvullen en een visueel aspect toevoegen aan de beschrijvingen in het boek. Zo zie je bijvoorbeeld sfeerbeelden van de drafbaan of foto's van een paardenveiling.

Moordende Paardenrace is misschien iets minder spannend als de titel en het plot doen vermoeden, ondanks dat leest het boek vlot en boeiend. Naarmate je verder in het boek komt wordt het steeds moeilijker om het weg te leggen. Uiteindelijk wil je natuurlijk ontdekken wie de moord gepleegd heeft. De auteur heeft zich goed ingelezen in de wereld van de drafsport en weet sommige delen van het verhaal zo geloofwaardig te presenteren, dat het voelt alsof het waargebeurd zou kunnen zijn. Het boek telt 224 pagina's en is daarmee wel snel uitgelezen.

Gerelateerd bericht:
[VN] Verzameltopic voor boekrecensies paarden boeken


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, Google Ads en 8 bezoekers