Brons voor Erik Evers op WK Tweespannen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13264
Geregistreerd: 20-04-16

Brons voor Erik Evers op WK Tweespannen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-23 12:30

KNHS
Sport

Afbeelding
Erik Evers. Foto: ©FEI/Mélanie Guillamot


WK-debutant Erik Evers heeft een knappe prestatie geleverd door op het Wereldkampioenschap voor tweespannen de individuele bronzen medaille te winnen. Stan van Eijk werd in het Franse Le Pin au Haras vierde. De Hongaar Martin Hölle werd voor de vierde keer op rij wereldkampioen.

Bekroning
De bijna 43-jarige Erik Evers bekroont met zijn bronzen WK-medaille een goed seizoen, waarin hij ook al de Nederlandse titel veroverde. Evers reed met zijn span een solide dressuurproef die met een score van 67% beloond werd. Door zijn 13e plaats in de marathon klom de tweespanrijder uit Oudenbosch een paar plekken in het klassement. Vanaf de achtste plaats begon Evers aan de lastige vaardigheidsproef, waarin geen van de 89 overgebleven deelnemers foutloos bleef. Evers liet de balletjes keurig op de kegels liggen en noteerde slechts een paar strafpunten tijdsoverschrijding, goed voor de tweede plaats in de vaardigheid. De concurrentie bezweek grotendeels onder de druk, waardoor Erik Evers doorschoof naar het podium. Routinier Stan van Eijk stond met zijn vierde plaats net naast het podium, maar reed ook een hele sterke wedstrijd.

Medaillewinnaar Erik Evers vertelt: “Ik heb deze medaille te danken aan een stel hele fijne paarden. Mijn span is het afgelopen jaar echt volwassen geworden, daar heb ik nu de vruchten van geplukt. Ik had zelf op een plek in de top vijftien gehoopt, want de concurrentie was groot. Dat ik door mijn strakke vaardigheidsproef zo naar voren schoot in het klassement, dat was echt fantastisch.”

Trots
Het Nederlandse team verdedigde in Frankrijk de bronzen WK-medaille uit 2021, maar wist dit keer net geen eremetaal te behalen. Onder leiding van bondscoach Ad Aarts werden de tweespanrijders van TeamNL vierde. “Ondanks het nipt mislopen van de teammedaille ben ik toch wel heel erg tevreden. Als je bij 90 deelnemers een derde en vierde plaats behaalt, dan ben ik daar best wel trots op”, meldt Ad Aarts na afloop van de prijsuitreiking. “Uiteraard had ik graag een teammedaille gehad, maar we vielen net een paar punten achter het podium. Het team heeft elkaar goed aangevuld, dus ik kan ook tevreden zijn met de vierde plaats.”

Aarts richt de blik ook snel weer vooruit. “Ik had nu vijf rijders mee die voor het eerst een WK reden. Dat Erik dan een medaille wint is heel mooi. De jongere rijders die mee waren hebben veel geleerd en zijn zeker mensen voor de toekomst. Dit WK was een mooie opstap voor een nieuw generatie rijders en paarden. Over twee jaar is het WK in Beekbergen, daar kunnen we mooi naar toe werken.”

Uitslag WK Tweespannen – individueel klassement
1. Martin Hölle (Hon) – 145.83 strafpunten
2. Marcel Luder (Zwi) – 158.77 strafpunten
3. Erik Evers (Oudenbosch) – 163.42 strafpunten
4. Stan van Eijk (Schinveld) – 165.71 strafpunten
17. Ewoud Boom (Nijkerk) – 176.91 strafpunten

Uitslag WK Tweespannen – landenklassement
1. Hongarije – 302.56 strafpunten
2. Zwitserland – 317.04 strafpunten
3. Duitsland – 322.72 strafpunten
4. Nederland – 325.70 strafpunten

Klik hier voor alle uitslagen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, nijnthju en 2 bezoekers