[FOTO]Springruiters TeamNL winnen Challenge Cup in Barcelona

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13264
Geregistreerd: 20-04-16

[FOTO]Springruiters TeamNL winnen Challenge Cup in Barcelona

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-10-23 11:43

KNHS
Sport

Afbeelding
TeamNL in Barcelona. Foto: ©FEI/Leanjo de Koster


De springruiters van TeamNL hebben in Barcelona na een barrage tegen Australië de Challenge Cup gewonnen. Na de teleurstelling van het missen van de finale van de Longines FEI Nations Cup in Barcelona een mooie beloning.

Afbeelding
Willem Greve met Highway TN in Barcelona. Foto: ©FEI/Leanjo de Koster

Dit weekend wordt in Barcelona de finale van de Longines FEI Nations Cup verreden. Nadat de TeamNL springruiters zich donderdag niet wisten te plaatsen voor de finale, bleef de Challenge Cup als ‘troostfinale’ over.
Voor Nederland ging Jur Vrieling met Long John Silver 3 N.O.P. als eerste van start met een mooie foutloze ronde. Kim Emmen verving in deze wedstrijd Harrie Smolders en reed haar krachtpatser Inflame Go met slechts een springfout naar de finish. Derde ruiter Willem Greve kreeg met Highway TN een fout op de sloot. Maikel van der Vleuten sloot af met een knap gereden foutloze ronde met zijn paradepaar Beauville Z N.O.P.

Afbeelding
Maikel van der Vleuten met Beauville Z N.O.P. in Barcelona. Foto: ©FEI/Leanjo de Koster

Afbeelding
Kim Emmen met Inflame Go in Barcelona. Foto: ©FEI/Leanjo de Koster

Afbeelding
Jur Vrieling met Long John Silver 3 N.O.P. Foto: ©FEI/Leanjo de Koster

Net als Nederland wist ook Australië op een eindscore van vier strafpunten te eindigen en moest een barrage uitmaken wie de winnaar werd. Een knappe prestatie van het Australische team dat slechts uit drie combinaties bestond. Voor Australië reed Christopher Burton de barrage. Deze voormalige Olympische medaillewinnaar in de eventing reed een knappe ronde, maar wel met een springfout. Willem Greve reed vervolgens een superieure, snelle foutloze omloop en bezegelde daarmee de winst voor TeamNL.
Zo klonk in Barcelona toch nog het Wilhelmus voor de springruiters die zich allen erg teleurgesteld hadden getoond na het missen van de grote finale die zondagmiddag 1 oktober verreden wordt.

Afbeelding
TeamNL tijdens de ereronde in Barcelona. Foto: ©FEI/Leanjo de Koster

Kijk hier voor alle uitslagen.

Gerelateerd bericht:
[VN] Springruiters TeamNL missen de finale in Barcelona

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, DotBot, nijnthju en 4 bezoekers