De Zeeuwse finale: dit zijn de Nederlandse Friese kampioenen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13264
Geregistreerd: 20-04-16

De Zeeuwse finale: dit zijn de Nederlandse Friese kampioenen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-09-23 18:32

Phryso
Sport

Afbeelding
Fries paard. Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Op zaterdag 23 september is de finale gereden van De Zeeuwse Verzekeringen KFPS Dressuur Kampioenschap in Ermelo. Na 16 selectiewedstrijden bij de Fokverenigingen, waar zo’n 300 combinaties aan deelnamen, werd op het Nationaal Hippisch Centrum de finale verreden. Van de ongeveer 120 combinaties wisten de onderstaande paarden zich na de ochtendproe te plaatsen voor de finaleproef met in de tabel de plaatsing in het kampioenschap.

Emma beste merrie, Graaf beste hengst
Als beste merrie van de dag kwam Emma út de Westereen (Tymon 456) met Silke Heida uit de bus. De beste hengst/ruin en ook de combinatie met de hoogste dagscore was Graaf (Meinte 490) met Shannon van Manen. Ze werden kampioen in de M1, vorig jaar werden Shannon en Graaf nog kampioen in de L1. Ook Laura Roling en Floris van de Terpen (Hessel 480) haalden weer het goud op, vorig jaar werden ze kampioen in de M1, dit jaar in de Z1.

Viertallen: drie kampioenen
Het kampioenschap bij de viertallen was voor het Z-Friezenteam Groningen die in de klasse ZZ hun kampioenschap van 2022 prolongeerden. In de klasse M was het viertal van Dreamteam uit Roosendaal het sterkste, net als in 2022. PSV De verzameling uit Haps won de klasse L.


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider en 4 bezoekers