FEI vervolgt Eric Lamaze wegens testweigering én manipulatie

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13264
Geregistreerd: 20-04-16

FEI vervolgt Eric Lamaze wegens testweigering én manipulatie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-23 17:14

Equnews
Algemeen

Afbeelding
Eric Lamaze. Foto: Richard Juilliart/FEI


De commotie omtrent voormalig olympisch kampioen Eric Lamaze gaat verder. Na het verwijderen van een Facebookbericht waarin Lamaze beweerde het doelwit te zijn van dopingtesten, heeft een woordvoerder van de FEI bevestigd dat de internationale paardensportorganisatie juridische stappen heeft ondernomen tegen Eric Lamaze vanwege zijn duidelijke weigering om zich te onderwerpen aan een menselijke dopingtest.

In Juni 2021 weigerde Lamaze een dopingtest te ondergaan tijdens de Longines Global Champions Tour in Valkenswaard. "Er is een vermeende schending van de anti-dopingregels voor mensen tegen Eric Lamaze, vanwege zijn weigering om zich te onderwerpen aan het afnemen van monsters. De zaak is momenteel aanhangig bij het Hof van Arbitrage voor Sport. Op dit moment kan de FEI hier verder geen commentaar op geven", schreef de woordvoerder van de FEI. "De heer Lamaze is niet voorlopig geschorst en heeft dus het recht om deel te nemen aan wedstrijden, hoewel hij aan de FEI heeft bevestigd dat hij met pensioen is gegaan. Hij heeft ook het recht om te coachen en te trainen."

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, DotBot, nijnthju en 4 bezoekers