Jubileumshow KFPS met focus op geschiedenis van het Friese paard

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12961
Geregistreerd: 20-04-16

Jubileumshow KFPS met focus op geschiedenis van het Friese paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-23 10:03

Phryso
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Op de Centrale Keuring hebben het KFPS en Stichting Faderpaard op vrijdag 15 september de plannen ontvouwd voor de Jubileumshow op 10, 11 en 12 januari 2024 waarbij de geschiedenis van het Friese paard een centrale rol krijgt en in de show wordt gepresenteerd met de nieuwste visuele technieken.

Presentatie van Advendo, Christina en Fleur O.
De presentatie werd voorafgegaan door een rondje muziek van Advendo uit Sneek en een kür van Christina Dijkstra met haar merrie Fleur O. Kroon Sport AAA (Markus 491) en Rogier Bosman op accordeon. Daarmee werd een sfeervol tipje van de sluier opgelicht voor de jubileumshow waarin ook stamvaders, de kracht van merries, KFPS stamboekhengsten en bijvoorbeeld ook de Fryske Quadrillle voorbij gaan komen.

Samenwerking Stichting Faderpaard en KFPS
Het KFPS bestaat in 2024 145 jaar en dat jubileum wordt op een stijlvolle manier gevierd. Aan Stichting Faderpaard is gevraagd het jubileumprogramma te organiseren. "De samenwerking tussen Stichting Faderpaard en KFPS is in het verleden vaker succesvol gebleken", gaf KFPS-directeur Marijke Akkerman aan. In 2014 was er de bijzondere voorstelling Faderpaard, gebaseerd op het gedicht van Tsjêbbe Hettinga en in 2018 De Stormruiter, een muziek-theaterspektakel dat meer dan 100.000 toeschouwers trok. Beide voorstellingen werden geregisseerd door Jos Thie. Hij is nu opnieuw betrokken bij de Jubileumshow, maar in een andere rol. "Ik draag het stokje over, maar blijf als artistiek adviseur betrokken", aldus Jos Thie.

Bijzondere geschiedenis inspiratie voor de show
Samenstelling en regie zijn nu in handen van Margus Spekkers, die met Jos Thie samenwerkte als voorstellingsleider zowel Faderpaard als De Stormruiter. Hij is al maanden achter de schermen aan het werk en ervaart de Jubileumshow als een bijzondere uitdaging. "De bijzondere geschiedenis van het Friese paard en de relatie tussen mens en dier vormen de inspiratie voor de show. We proberen dat vorm te geven in een prachtig decor waarmee we een betoverde wereld kunnen creëren."

Het decor maakt de Jubileumshow van het KFPS anders dan alle eerdere paardenshows. Verantwoordelijk voor het lichtdecor is TWOFIFTYK, een brand experience agency dat een revolutie teweegbrengt in live-entertainment. "Met maar één doel’, zegt creative director Sander Reneman: ‘Om onvergetelijke ervaringen te creëren."

Speciaal muziek gecomponeerd
TWOFIFTYK heeft twee vestigingen in Nederland, één in de VS en langdurige samenwerkingsverbanden in Brazilië en Azië en is een toonaangevende partij in de internationale entertainmentindustrie. Het werkt jaarlijks aan meer dan honderd projecten. Droneshows, digitale vuurwerkshows, maar bijvoorbeeld ook het concept en design bij de optredens van artiesten als Armin van Buuren en Davina Michelle. "We gaan graag aan de slag met deze Jubileumshow met paarden. In de verwachting dat we ook dit tot een nieuwe hoogte kunnen brengen", aldus Sander Reneman. Voor de voorstelling wordt speciale muziek gecomponeerd. Verantwoordelijk daarvoor is Rogier Bosman, die ook de muziek componeerde voor De Stormruiter en met zijn medemuzikanten van Släpstick ook onderdeel is van de Jubileumshow.

10, 11 en 12 januari tijdens de HK
De Jubileumshow vindt plaats op donderdag 11 en vrijdag 12 januari 2014 als onderdeel van de jaarlijkse Hengstenkeuring van het KFPS. Omdat al duizenden kaarten zijn verkocht in de voorverkoop voor leden van het KFPS, is besloten tot een extra voorstelling (try-out) op woensdag 10 januari. De voorstellingen vinden plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. Kaarten zijn verkrijgbaar op http://www.kfps-presenteert.nl.

Klik hier om de trailer van de KFPS Jubileumshow 2024 te downloaden als .mov-bestand.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Banjer, carineken, Facebook, Ginny135, Lieuwkje_90, Lynn_Nikita, maaikemuis, Mnoonn, Mondy, nafnaf, Redford, rosslover, Xhiske en 25 bezoekers