Henk Emmens-trofee voor Durk met Wiesje van der Woude

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12956
Geregistreerd: 20-04-16

Henk Emmens-trofee voor Durk met Wiesje van der Woude

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-23 20:28

Phryso
Sport

Afbeelding
Een Fries in het tuig. Foto: Marlies Trap Fotografie


Het Topgazon Stratenconcours in Rolde stond dit jaar geheel in het teken van de Country & Western. Ook de rijders gaven hier veelvuldig uiting aan. Cowboyhoeden, revolvers, geruite blousjes, en zelfs een indiaan op een sjees kwam voorbij. Dit laatste leverde Erwin Pruim in ieder geval de prijs voor de origineelste aanspanning van de slotshow op!

Durk prolongeert zijn ereklasse zege
Tijdens het concours in Rolde is er voor de winnaar van de ereklasse Fries ras altijd een extra ereprijs te verdienen. De Henk Emmens-trofee, opgedragen aan de vader van Margé Emmens, die samen met een klein team om haar heen altijd het concours tot in de puntjes verzorgd. Vorig jaar won Wiesje van der Woude met Durk deze prijs en dit jaar was ze in de gelegenheid haar winst te verdedigen. Dat deden zij en Durk met verve. Durk leek goed in zijn element op de, met zand bedekte straat in Rolde. Hij showde zich opperbest en kwam sterk van de grond. Daarbij hield hij een mooi silhouette en trad van achteruit sterk aan. De combinatie won opnieuw de Henk Emmens trofee.

Overige rubrieken
In de limietklasse kozen juryleden Ria Hettinga, Germ Aise Bouma en gastjurylid Fernando Horowits, onder bezielend oog van Harry de Jong vier overrijders uit waarna uiteindelijk Albert Minkema met Epke van de Lits (Nane 492) als eerste mocht opstellen. In de damesklasse ging de veteraan onder de Friese tuigpaarden, Vincent VDK (Jasper 366) verdienstelijk naar de koppositie. Hij werd hier voor het eerst gereden door Samanta de Jong die dit jaar debuteerde bij de Young Riders. Een glimlach van oor tot oor was dan ook niet te missen bij de jonge rijdster.

In de tuigrubriek onder het zadel was het eveneens weer ouderwets smullen van de kwaliteit. De meeste paarden kwam weer heel sterk van de grond, waarbij wederom Durk van Jan Eppinga heel sterk opviel. In deze rubriek werd hij gereden door Sam Oudhof en mocht hij wederom vooraan opstellen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aliedaa, Galeo, maralyn, Polarize, Zilfstar en 18 bezoekers