FEI lanceert meldingsmechanisme om de stem van de groom te versterken

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12883
Geregistreerd: 20-04-16

FEI lanceert meldingsmechanisme om de stem van de groom te versterken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-23 14:32

Equnews
Algemeen

Afbeelding
Foto: copyright FEI


De FEI heeft een online rapportagemechanisme opgezet om de feedback van grooms die internationale paardensportevenementen bijwonen te centraliseren en om meer inzicht te krijgen in de behoeften en prioriteiten van de gemeenschap.

Het Grooms Reporting Mechanism is in het leven geroepen om het welzijn van grooms in de paardensport te verhogen en hun werkomstandigheden, welzijn en algemene status te verbeteren om zo een meer inclusieve en ondersteunende omgeving voor deze toegewijde professionals te bevorderen.


Afbeelding
Foto: copyright FEI

"Het Gooms Reporting Mechanism is een doorbraak voor de paardenindustrie, omdat het grooms in staat stelt hun stem te laten horen en hun ervaringen te laten erkennen," zei Lucy Katan, directeur van de International Grooms Association (IGA).

"Dit mechanisme bevordert niet alleen transparantie en verantwoording, maar cultiveert ook een cultuur van voortdurende verbetering binnen de FEI en bij de organisatiecomités, door ervoor te zorgen dat er in elke fase van het besluitvormings- en planningsproces rekening wordt gehouden met het welzijn en de werkomstandigheden van grooms."

"Maar een hulpmiddel als dit is slechts zo goed als de mensen die het gebruiken, en de IGA hoopt dat individuele leden van de gemeenschap van grooms zich bewust zullen inspannen om hun feedback te geven, zowel negatief als positief, zodat we gezamenlijk de professionele status van grooms wereldwijd kunnen verbeteren."

Afbeelding
Foto: copyright FEI

De belangrijkste elementen van het Grooms Reporting Mechanism zijn:
  • Integratie met de FEI HorseApp: Het Grooms Reporting Mechanism is naadloos geïntegreerd in de FEI HorseApp, waardoor alle Grooms met een FEI-account gemakkelijk rapporten kunnen indienen voor alle niveaus van Evenementen en in alle disciplines. Deze integratie zorgt ervoor dat rapporten direct geassocieerd worden met specifieke evenementen, waardoor gerichte verbeteringen en op maat gemaakte reacties mogelijk zijn.
  • Meerdere rapporten per evenement: Grooms hebben de flexibiliteit om meerdere rapporten in te dienen, zodat ze doorlopend feedback kunnen geven tijdens het evenement en twee dagen na afloop.
  • Uitgebreide feedback over de voorzieningen van het evenement: Grooms kunnen gedetailleerde observaties en evaluaties van voorzieningen tijdens evenementen delen, inclusief faciliteiten, accommodatie en andere essentiële diensten.
  • Directe rapportage aan de FEI: Rapporten die grooms indienen via het Grooms Reporting Mechanism worden direct gedeeld met de FEI. De relevante FEI-afdelingen zullen elk rapport zorgvuldig bekijken en opvolgen om eventuele problemen aan te pakken, verbeteringen te initiëren en ervoor te zorgen dat de feedback effectief wordt verwerkt in de organisatie van toekomstige evenementen.

"Wat sterk naar voren kwam tijdens het opzetten van de International Grooms Association in 2022, was dat grooms een manier moesten hebben om rechtstreeks met de FEI te communiceren om hun zorgen over evenementfaciliteiten door te geven," zei voorzitter van de FEI Grooms Consultative Group Frank Kemperman.

"Door grooms in staat te stellen hun meningen en zorgen te uiten, kunnen ze directe invloed uitoefenen op de besluitvormingsprocessen die hen aangaan en kan de FEI op haar beurt sneller de belangrijkste verbeterpunten identificeren die de evenementervaring comfortabeler en aangenamer maken voor grooms."

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: diemth, E_C, jutje, PetalBot, vilheide en 20 bezoekers

cron