Zonovergoten start van DPC-seizoen

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12883
Geregistreerd: 20-04-16

Zonovergoten start van DPC-seizoen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-06-23 15:36

Dutch Pony Championship
Sport

Afbeelding
Eva van der Linde, hier met Jerenzo Texel, heeft samen met Jill Bogers de pony's
beoordeeld. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Er was zon te over, maar ook kwaliteit te over tijdens de eerste selectie van het Dutch Pony Championship. Eva van der Linde en Jill Bogers betraden de baan om drie prachtige groepen met kwaliteitsvolle pony’s te beoordelen. Dempsy Sam, Goldwinshoeve Vuego en Madame Magic kregen de hoogste punten en mochten zich winnaars van het eerste meetmoment noemen.

Krachtige groep zesjarigen
Met een puntentotaal van 83,5 werd Dempsy Sam (v. Nia Domo’s Bolero) onder Claire Vermaes de beste bij de zesjarigen. Hij kreeg maar liefst een 9,5 voor de algemene indruk en wist daarmee de jury te imponeren: "Dempsy Sam is een hele complete pony die een prachtige proef liet zien. De zesjarige pony’s moeten al een behoorlijke proef lopen, maar dat ging probleemloos. Het is een supermooie oefening richting de grote wedstrijden." Tweede werd Sensation (v. FS Mr. Right) onder Isabella Karajkovic. Als derde mocht Lorain Paas opstellen met Marjolein (v. Movie Star).

Bijna perfect
Maar liefst 90,5 punten (bijna perfectie!) konden Eva en Jill aan de winnaar van de vijfjarigenrubriek kwijt. "Goldwinshoeve Vuego is echt een pony die alles heeft", zegt Eva. "Je zou bijna willen dat hij een paard was, dan had ik hem zeker willen rijden." Niet voor niets kreeg de pony, gereden door Vanity Hus, een 9 voor de stap, een 9,5 voor de draf en een 8,5 voor de galop. Voor de algemene indruk konden Eva en Jill een 9,5 kwijt. Tweede werd Coco van Ize Herwers, met 88 punten deed de combinatie maar nipt onder voor de winnaar van de groep. Derde werd Jonne Liefhebber met de prachtige merrie Amalia’s Sloofke.

Magie in vierjarigen rubriek
Madame Magic (v. FS Mr. Right) zorgde voor magie in de rubriek voor vierjarige pony’s. Ellen van Pinxteren stelde haar prachtig voor, wat zorgde voor de winst. Met een puntentotaal van 86 heeft ze een sterke troef in handen aan het begin van het seizoen. Jill: "Madame Magic viel op vandaag. Een keurige proef met veel aanleg en super netjes gereden, dit is hoe we het willen zien! We hebben natuurlijk met jonge pony’s te maken, maar ze lieten zich vandaag goed zien in deze spannende entourage." De tweede en derde plaats kregen een gelijk aantal punten. Calandias Dragonfly en Cooper van het Gildeland (respectievelijk gereden door Lynn Heesakkers en Ellen van Pinxteren) kregen allebei 83,5 punten. Calandias Dragonfly kreeg een hoger cijfer voor de algemene indruk, namelijk een 8,5, en werd daardoor tweede in het klassement.

Kwalitatief goede pony’s op de juiste manier voorgesteld
Eva: "Het is een hele mooie wedstrijd om te jureren. Ik ben benieuwd of we het goed gezien hebben en of we combinaties straks op (internationale) wedstrijden gaan terugzien." Jill vult aan: "Het is de eerste keer dat we mochten jureren. Vooraf hebben we niet echt een plan van aanpak besproken, maar gelukkig zaten we helemaal op één lijn. Het was een dag met kwalitatief erg goede pony’s die, volgens ons, op de juiste manier werden voorgesteld."

De volgende selectiewedstrijd voor het kampioenschap is op 17 juni in Vorden. De finale wordt gehouden op 9 september in IJsselmuiden.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ALiuvv, Cookie2222, diemth, E_C, Katootje7791, leenleen11, nikkel, YandexBot en 14 bezoekers