FEI-voorzitter Ingmar de Vos herkozen in ASOIF Council voor tweede ter

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12883
Geregistreerd: 20-04-16

FEI-voorzitter Ingmar de Vos herkozen in ASOIF Council voor tweede ter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-06-23 21:19

Persbericht FEI
Algemeen

Afbeelding
FEI-voorzitter Ingmar de Vos is herkozen voor een tweede
termijn in de ASOIF Council. Foto: FEI/Richard Juillart


FEI-voorzitter en IOC-lid Ingmar De Vos (België) is herkozen in de Association of Summer Olympic International Federations (ASOIF) Council. De verkiezing vond plaats op 31 mei, ter gelegenheid van de 47e General Assembly van de ASOIF in Lausanne (Zwitserland). De vergadering werd geopend met een toespraak van Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, die de ASOIF feliciteerde met hun prestaties en de onmisbare rol van de internationale federaties bij het organiseren en moderniseren van de Olympische Spelen. Andere agendapunten waren beslissingen over het verdelen van de inkomsten van de Olympische Spelen van Parijs 2024 onder de internationale federaties, wijzigingen van de ASOIF-statuten en de toelating van leden.

Dit is de tweede termijn van voorzitter De Vos als lid van de ASOIF Council. Hij is sinds 2016 lid van de Association of Summer Olympic International Federations Governance Taskforce en in 2019 werd hij voor het eerst gekozen in de ASOIF Council voor een termijn van vier jaar, die dit jaar afliep. De tweede termijn loopt van 2023 tot 2027. De ASOIF Council bestaat uit acht individuele leden - allen leiders van Olympische zomerfederaties (IF's), en de ASOIF Executive Director (ex officio, zonder stemrecht) - kijk hier voor meer informatie.

Ingmar De Vos werd in 2014 verkozen tot voorzitter van de FEI, in 2018 herkozen voor een tweede termijn en in 2022 herkozen voor een derde en laatste termijn. Hij werd in september 2017 verkozen tot lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en is lid van de volgende IOC-commissies: Coördinatiecommissie voor de Spelen van de XXXIV Olympiade Los Angeles 2028 (2019 - ); Juridische Zaken (2018 - ); en Gendergelijkheid, Diversiteit en Inclusie (2019 - ). Daarnaast is hij lid van het Uitvoerend Comité van SportAccord, ASOIF-vertegenwoordiger in het Uitvoerend Comité van WADA en lid van de Raad van Bestuur van het Olympisch Comité van België.

"Lid van de ASOIF Council zijn, is een eer en een grote verantwoordelijkheid", zegt Ingmar De Vos.

"Als de enige overkoepelende organisatie voor de olympische internationale federaties speelt de Association of Summer Olympic International Federations een cruciale rol bij het vertegenwoordigen van de belangen van de federaties in de olympische beweging. Onder het uitstekende leiderschap van voorzitter Francesco Ricci Bitti zijn onze federaties goed vertegenwoordigd en is er een constructieve dialoog tot stand gebracht. Maar de ASOIF doet veel meer en naast het verenigen van de internationale federaties en het tot stand brengen van een constructieve dialoog, levert het diensten aan de leden. Het beste voorbeeld hiervan is het initiatief tot beoordeling van bestuur van de ASOIF, om de federaties te helpen hun bestuur te verbeteren.

Ik wil de ASOIF-leden bedanken voor hun steun en vertrouwen.

Ik maak ook van de gelegenheid gebruik om ASOIF namens de FEI een gelukkige 40e verjaardag te wensen en ik kijk ernaar uit om al het positieve werk voort te zetten."

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Enzo_Ollie, Eve_Nie, hafpower, Mandy92, nikkel, petje86 en 19 bezoekers