Minder dan 100 dagen te gaan: FEI EK endurance krijgt vorm

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 22907
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Minder dan 100 dagen te gaan: FEI EK endurance krijgt vorm

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-06-23 16:52

FEI.org
Sport

Afbeelding
Net als bij het Dutch Endurance Festival 2020, zal ook nu weer rond Ermelo gereden worden.
Foto: Murielle Mulder Fotografie


Over minder dan 100 dagen zullen alle ogen vanuit de endurancewereld op Ermelo gericht zijn. Deze Nederlandse plaats is aangewezen als gastheer voor het langverwachte FEI Europese kampioenschap Endurance 2023, een evenement dat elite-ruiters van zo ongeveer het hele continent samenbrengt.

Terwijl ruiters en paarden zich proberen te kwalificeren, loopt de spanning op voor deze wedstrijd, die gehouden wordt op en rond het Nationaal Hippisch Centrum. Het kampioenschap staat garant voor de beste endurancecombinaties van Europa. Prestaties van wereldklasse zijn hier niet vreemd. Tijdens het Europees kampioenschap van 2021, dat op dezelfde locatie plaatsvond, was er voor Spanje genoeg reden om te juichen. Angel Soy Coll en zijn paard Warrens Hill Chayze eindigden op de hoogste trede van het erepodium, zijn landgenoot Maria Alvarez Ponton won het brons. Daartussenin pakte de Fransman Vincent Gaudriot het zilver. Spanje sloeg hier een dubbelslag, want zij wonnen ook het landenklassement. Frankrijk won zilver, Italië pakte het brons.

Frankrijk en Portugal behaalden opmerkelijke teamresultaten tijdens de FEI wereldkampioenschappen Endurance 2022 in Butheeb (UAE), en zijn erop gebrand om dit succes verder uit te bouwen. Spanje, de eeuwige krachtpatser in de endurance, maakt ook kans op een teammedaille in Ermelo. Jaime Punti Dachs, hun aanvoerder, won vorig jaar in Butheeb individueel de bronzen medaille.

Landen als Spanje domineerden de voorgaande kampioenschappen, maar andere landen zitten ze op de hielen, klaar om hun stempel te drukken. Teams vanuit heel Europa zijn hard aan het werk om hun combinaties van paard en ruiter te kwalificeren. Hierbij benadrukken zij het kernprincipe van endurance: “finishen is winnen”. Dit onderstreept de speciale band tussen paard en ruiter.

Endurance is een sport die iedereen aanspreekt, als paard en ruiter zich tijdens de rit door diverse terreinen begeven. Toeschouwers kunnen het evenement volgen vanaf verschillende plaatsen langs de route, inclusief de prachtige bossen en heidevelden rondom het Nationaal Hippisch Centrum.

De organisatie streeft ernaar om de endurance naar een hoger niveau te brengen qua uitmuntendheid en samenwerking. Dit hebben ze ook al bewezen tijdens het organiseren van de FEI Europese kampioenschappen Endurance in 2021 en de FEI wereldkampioenschappen Endurance voor Young Riders en Junioren, die toen tijdens hetzelfde evenement werden gehouden. Duurzaamheid, voor zowel de paarden als het milieu, staat hoog op de prioriteitenlijst. Ze garanderen hiermee ook de hoogste normen voor sportiviteit en respect voor alle betrokkenen.

“In Ermelo geloven wij dat sport zoveel meer is dan alleen individuele prestaties. Het moet juist een feest zijn van teamprestaties, integriteit en samenwerking,” zegt Eric Lamsma, voorzitter van de organisatiecommissie. “Ons doel is om een competitieve wedstrijdsfeer te stimuleren waar deze waarden op de voorgrond staan, maar ook tegelijkertijd duurzaamheid stimuleren van zowel de paarden als het milieu.”

Het Nationaal Hippisch Centrum biedt faciliteiten van wereldklasse, inclusief stallen, ruimte voor de veterinaire checks, rustplaatsen en eenvoudige toegang tot de ruiterpaden op de schilderachtige Veluwe en is goed voorbereid om wederom als gastheer op te treden voor deze prestigieuze competitie.

Belangrijke in aanloop naar dit kampioenschap is het voordragen van de ruiters die in aanmerking komen. Dit moet vóór 17 juli gebeuren, en de bekendmaking van de definitieve startlijst is op 31 augustus. Paarden en ruiters moeten voldoen aan specifieke kwalificatie-eisen. Zo moet een combinatie vóór 9 juli minimaal één CEI 3* hebben uitgereden. Bovendien moeten de deelnemende paarden volgens de reglementen minimaal negen jaar oud zijn. Op 9 september worden er meerdere reguliere CEI enduranceritten georganiseerd voor de ruiters die niet aan het kampioenschap deelnemen.

De FEI Europese kampioenschappen Endurance 2023 bieden een glimp in de toekomst van de endurance. Met nog minder dan 100 dagen te gaan, kijken fans, ruiters en de hele paardensportwereld reikhalzend uit naar de uitdagingen en festiviteiten die in het verschiet liggen.

Voor meer informatie kun je hier kijken.

Van 16 september t/m 1 oktober 2023 ben ik afwezig. Voor vragen, feedback, nieuwstips, enzovoorts kun je terecht bij de andere NR-leden.


lideli

Berichten: 2331
Geregistreerd: 21-03-10

Re: Minder dan 100 dagen te gaan: FEI EK endurance krijgt vorm

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 22:25


Lous

Berichten: 24206
Geregistreerd: 01-08-04
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-23 22:30

lideli schreef:
En voor wie het leuk vindt, ze zoeken nog vrijwilligers ;)
http://ermeloendurance.com/en/volunteer-form/


Ik was er in 2021 bij en heb me nu weer aangemeld. Zeker een aanrader en echt een goed kijkje in de keuken van… :j

NIET LULLEN,MAAR POETSEN!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bielsje, Jaydee_WP, michelle933, schumiegirl, snelgrijs en 15 bezoekers