Record deelname Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12883
Geregistreerd: 20-04-16

Record deelname Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-06-23 15:13

persbericht
Sport

Afbeelding
Richard Hofstra met zijn tandem Atillos en Any Time. Foto: Allette Brouwer


Aanstaande zaterdag 3 juni wordt tijdens CH Exloo de tweede wedstrijd verreden in het kader van de meerspancompetitie ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’.
Op het fraaie terrein van Hippisch Centrum Exloo worden maar liefst 10 (!) tandems verwacht. Dat is een record en opnieuw een bewijs van de aantrekkelijkheid van deze competitie.

Tijdens de eerste wedstrijd in Eext kwamen zeven stallen in actie; Stal Alting, Stal Veerman, Stal Mekkes, Stal Jordans, Stal Verboord. Stal Boonstra en Stal Van Laar. Daar komen bij Stal Haarsma, Stal Hofstra en Stal Beuving. Het belooft een geweldige strijd te worden.

Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje
Het Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje is een speciale competitie op de concoursen in Drenthe die nationale tuigpaardrubrieken uitschrijven. Aangezien CH De Wijk en CH Eext jaarlijks met elkaar de nationale rubrieken afwisselen gaat de competitie over vier wedstrijden; CH Eext, CH Exloo, CH Zuidenveld en de finale tijdens CH Norg.

Het doel is om de verenigingen in Drenthe (blijvend) te stimuleren om een mooi concours te organiseren voor de aangespannen sport, de aangespannen (top)sport in Drenthe te promoten en bij te dragen aan volle en mooie rubrieken en het trekken van veel bezoekers. Tot slot wil de organisatie met de competitie de provincie Drenthe als (aangespannen) sport provincie nadrukkelijk en langdurig op de nationale concourskalender plaatsen.

Er is voor deze competitie heel bewust voor meerspanrubrieken gekozen. Dit zijn rubrieken die tot de verbeelding spreken van het publiek, rijders en iets extra’s meebrengen op een concours aangezien het gaat om de kwaliteiten van het unieke Nederlandse KWPN tuigpaard maar daarnaast ook om de kwaliteiten van de rijder gezien de moeilijkheidsgraad.

Door te stimuleren dat deze rubrieken op alle (nationale) concoursen in Drenthe worden uitgeschreven dient de rubriek in de vorm van een competitie te worden verreden. Daarmee wordt de samenwerking tussen de concoursen gestimuleerd en gezorgd voor een gezamenlijke Drentse ambitie.

Prijzenpot gevuld door de Provincie Drenthe
De competitie wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe. Mede daardoor is er een zeer aantrekkelijke prijzenpot beschikbaar. Per wedstrijd is er voor de winnaar € 300,-; 2e prijs: € 250,-; 3e prijs: € 200,-, 4e prijs: € 150,-; volgprijzen: € 100,-. Voor de winnende paarden zijn er ook nog twee fraaie statie-dekens met logo. Voor de uiteindelijke winnaar van de competitie is er niet alleen het Bronzen Bartje maar ook nog een extra geldprijs van maar liefst € 500,-!

Tussenstand
  • 1. Niek Alting, Jipsingboertange
  • 2. Leendert Veerman, Wittelte
  • 3. Derk Jan Mekkes, Doezum
  • 4. Jan Jordans, Landhorst
  • 5. Martien Verboord, Vlijmen
  • 6. Jochum Boonstra, Wijnjewoude
  • 7. Teus van Laar, Nijkerk

Klik hier voor de startlijsten en het programma.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ChantalAM, gertrud, Muronia, snelgrijs en 15 bezoekers