Nog minder dan honderd dagen tot EK dressuur en paradressuur

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 22907
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Nog minder dan honderd dagen tot EK dressuur en paradressuur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-23 17:29

Pferd-Aktuell
Sport

Afbeelding
Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P., regerend Europees kampioen paradressuur grade IV.
Foto: Marlies Trap Fotografie


Het belooft spannend te worden bij de FEI Europese kampioenschappen dressuur en paradressuur, die van 5 tot en met 10 september plaatsvinden in Riesenbeck. Het duurt nog minder dan 100 dagen tot het concours, en er zijn nu alleen nog maar voorspellingen over hoe het sportief gezien gaat verlopen. De belangrijke kwalificatiewedstrijden moeten nog verreden worden, de nationale hippische sportbonden hebben daardoor nog niet vastgelegd welke ruiters de verschillende landen zullen vertegenwoordigen. “We verwachten super gemotiveerde ruiters in de disciplines dressuur en paradressuur en we verheugen ons op deze sporters uit heel Europa, maar ook op publiek van over de hele wereld”, aldus toernooidirecteur Karsten Lütteken. “We werken er nu al aan om bij het Reitsportzentrums Riesenbeck International de beste omstandigheden voor de kampioenschappen te kunnen bieden.”

Voor de Europese kampioenschappen dressuur wordt het grote stadion met grasbodem omgebouwd tot een dressuurfaciliteit. Normaal gesproken wordt dit namelijk gebruikt voor grote internationale springwedstrijden, zoals bijvoorbeeld de Europese kampioenschappen in 2021. De rijbaan met een zandbodem komt prominent in het midden van het stadion en wordt omringd door tribunes voor de toeschouwers. Deze zijn zowel overdekt als in de open lucht. Ook zijn er de zogeheten ‘Flanierkarten’, kaarten zonder zitplaatsen. Deze bieden bezoekers de mogelijkheid om zich in de algemene ruimten op te houden, maar men mag dan alleen op de aangewezen staanplaatsen blijven kijken naar de wedstrijden.

De paradressuurwedstrijden zullen worden gereden op 300 meter van de hoofdrijbaan af, in een ruime rijbaan met zandbodem, recht voor de grote evenementenhal. Deze hal dient ook als losrijbaan. Hier kunnen de ruiters met een beperking op een rustigere plek en in een gecontroleerde omgeving voorbereiden op hun proeven. Er is daar een tribune, waar niet voor gereserveerd hoeft te worden, en voldoende ruimte op de terrassen met natuurgras van dichtbij de sportieve verrichtingen te kunnen volgen.

De kaartverkoop loopt goed, de organisatie raadt de geïnteresseerde fans aan om niet te lang te wachten met kiezen welke plaats ze willen. Sommige delen van de tribunes zijn al uitverkocht. Fans van de dressuursport hebben de keuze uit verschillende soorten toegangskaarten tegen verschillende prijzen. Denk hierbij aan een al dan niet overdekte zitplaats of een ‘Flanierkarte’ zonder zitplaats.

Het programma begint op woensdag 6 september, van 9:00 uur tot 17:00 uur komt de eerste groep ruiters aan de start voor de landenwedstrijd. Op donderdag 7 september, ook van 9:00 uur tot 17:00 uur, rijdt de tweede groep ruiters hun landenproef. Aansluitend zal de prijsuitreiking van de landenwedstrijd plaatsvinden. Op vrijdag 8 september start om 10:30 uur de Grand Prix Special, die rond 17:00 uur het hoogtepunt beleeft tijdens de individuele prijsuitreiking. Op zondag 10 september start om 13:30 de Kür op Muziek en rond 17:00 uur weten we wie de prijswinnaars zijn van deze Europese kampioenschappen. Aansluitend zal de huldiging plaatsvinden.

Naast de wedstrijden om het Europees kampioenschap zullen er in het grote stadion ook andere internationale dressuurproeven verreden worden, op 4*-niveau en voor de U25-ruiters.

De paradressuurruiters beginnen op dinsdag 5 september aan hun Europees kampioenschap. Vanaf 9:00 uur tot 16:00 uur worden de proeven gereden in de grades I tot en met III. In welke grade een ruiter uitkomt, is afhankelijk van zijn of haar beperking. Op woensdag 6 september staan de proeven voor grade IV en V op het programma, ook van 9:00 uur tot en met 15:30 uur. Op donderdag 7 en vrijdag 8 september zullen de teams in alle vijf de grades hun landenwedstrijd rijden. Beide dagen starten de wedstrijden om 9:00 uur. Op zaterdag 9 september zullen de paradressuurruiters het Europees kampioenschap afsluiten met hun Kür op Muziek voor alle grades. Ook deze dag start het programma om 9:00 uur.

Voor meer informatie kun je kijken op: https://www.riesenbeck2023.com.

Van 16 september t/m 1 oktober 2023 ben ik afwezig. Voor vragen, feedback, nieuwstips, enzovoorts kun je terecht bij de andere NR-leden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anna06, Jessicauvita, Ketly, miezelke en 18 bezoekers