Niek Alting wint 1e wedstrijd Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12948
Geregistreerd: 20-04-16

Niek Alting wint 1e wedstrijd Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-23 14:36

Persbericht
Sport

Afbeelding
Niek Alting met Lord Liberty L en Luitenant tijdens CH Eext. Foto: Geert Bouius


Maandag werd in Eext de eerste wedstrijd verreden in het kader van meerspancompetitie 'Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje'.

Daarbij kwamen niet minder dan zeven tandems in de baan en daarmee bewijst deze competitie opnieuw een enorme stimulans te zijn om deel te nemen.
Jurylid Lammert Tel had lovende woorden over voor de totale wedstrijd: 'We mogen gewoon trots zijn met zoveel tandems in de baan. In het verleden bleef het vaak bij maximaal vier tandems en nu hadden we bijna het dubbele'.

Na het eerste deel van de wedstrijd werden drie tandems definitief geplaatst; op de vijfde plaats kwam Martien Verboord met zijn El Nino B en Jonkheer (v. Eebert) gevolgd door Jochum Boonstra met zijn Dondroniem (v. Uromast) en Zavanno (v. Manno) en zevende werd Teus van Laar met zijn Ebert (v. Unieko) en James (v. Manno).

Vier tandems kregen een uitnodiging om over te rijden. Niek Alting presenteerde een nieuwe combinatie waarbij Lord Liberty L (v. Fabuleus) van Manon Veerman de plek als voorpaard had ingenomen van Emerson. Samen met Luitenant van de combinatie Ruinemans/Alting vormt hij al een paar jaar een zeer sterk tweespan en nu behaalde het duo bij hun debuut als tandem ook een fraaie overwinning.
'Het was in totaliteit een hele mooie rubriek met in de breedte heel veel kwaliteit. Het nieuwe tandem van Niek Alting wist enorm aan te spreken, het zijn twee snittige, rassige vossen met heel veel uitstraling die mooi rechtgesteld door de baan gingen. Het leek Niek ook weinig moeite te kosten om zijn tandem rond te sturen. Regelmatig had hij de leidsels in één hand. Voor ons de duidelijke winnaar, ook al maakte het achterpaard tijdens het overrijden wel een paar foutjes', aldus Lammert Tel.
Leendert Veerman steeg een plekje tijdens het overrijden met zijn Action Qualtity Amadeus (v. Saffraan) en Action Qualilty Eribo (v. Manno) ten koste van Derk Jan Mekkes met Roelofsen Horsetrucks Hugo (v. Patijn) en Roelofsen Horsetrucks Jefferson (v. Eebert) van Stal Mekkes.
'Leendert Veerman heeft natuurlijk een sterke combinatie qua routine en het voorpaard van Derk Jan begon tijdens het overrijden wat te rommelen'.
Jan Jordans werd vierde met zijn vossen King (v. Fantijn) en Barend (v. Marvel). Lammert Tel: 'Zijn tandem was niet de hele tijd even rechtgesteld en de combinatie miste ten opzichte van de anderen wat uitstraling'.
'Wanneer alle tandems in topvorm zijn dan kan de uitslag een volgende keer echt helemaal anders zijn. Sowieso heb ik diepere bewondering voor deze rijders. Er stonden veel hindernissen in de baan en dan komt er echt wel wat stuurmanskunst bij kijken. Alle rijders reden echter rond alsof het allemaal vanzelf ging.'
Tot slot gaf Lammert Tel nog aan dat het een prachtig concours was waarbij de organisatie zich kon verheugen in een grote publieke belangstelling. 'Het publiek stond rijen dik langs de baan.'

De tweede wedstrijd ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje is al aanstaande zaterdag, 3 juni, in Exloo.
Alle uitslagen van CH Eext staan op https://www.tuigpaardrijders.nl.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SemrushBot, YandexBot en 4 bezoekers