Unieke expositie: schilderijen van oude hengsten in Grijpskerk

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12883
Geregistreerd: 20-04-16

Unieke expositie: schilderijen van oude hengsten in Grijpskerk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-05-23 22:28

Bokt Nieuwsredactie
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


In het Groningse Grijpskerk is een unieke expositie: in woonzorgcentrum De Nieuwe Wierde in Grijpskerk zijn drie schilderijen tentoongesteld, waarop de hengsten Xerxes, Ehrenknabe en een onbekende hengst zijn afgebeeld. De schilderijen zijn gemaakt door L.M. Webb (Xerxes) en Tabertus Melissen, en geschonken door de zoon van Tabertus: Jacob Melissen.

Het bestuur van de hengstenvereniging Grijpskerk e.o. heeft in 1916 ook van twee andere beroemde hengsten een schilderij laten maken door Webb: Reclame en Wilfried. In 1978 zijn deze schilderijen aan relaties van de toen geliquideerde vereniging geschonken. Het is niet bekend waar de schilderijen nu zijn.

Wilfried en Reclame zelf werden uiteindelijk nabij het huidige woonzorgcentrum begraven. "Ze werden niet naar de slager gebracht, daarvoor waren ze te waardevol geweest. In deze omgeving stond het café met het dekstation en hier ergens, op het grasveld voor De Nieuwe Wierde, moeten ze liggen. Maar het is ook mogelijk dat de restanten tijdens de bouw begin jaren zestig zijn opgegraven en geruimd. Maar het is een mooi idee dat ze hier nog zijn", aldus Jacob Melissen.

De expositie is nog op de zaterdagen, 27 mei en 3 juni van 13 tot 17 uur te zien.Gebruikte bronnen:

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Elisa2

Berichten: 33149
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Unieke expositie: schilderijen van oude hengsten in Grijpskerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-23 08:22

Leuk zeg, jammer dat het zo ver weg is.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ballard_L, Googlebot, JudithO, Manou, MarinkeB, nikkel, Vagabondo, vikawiek en 18 bezoekers