Het Knabbelpad; biodiversiteit, inspiratie en een ruiterroute

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12289
Geregistreerd: 20-04-16

Het Knabbelpad; biodiversiteit, inspiratie en een ruiterroute

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-05-23 09:51

Persbericht Knabbelpad
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: HAS Green Academy


Na het succes van vorig jaar zijn dit schooljaar weer vijf studentengroepen aan de slag gegaan met het project ‘het Knabbelpad’. De opening van het Knabbelpad vorig jaar was een groot succes met veel belangstelling. De studenten van dit jaar zijn wederom met vele activiteiten bezig.

Het concept van een Knabbelpad is tot stand gekomen met als doel om de biodiversiteit in de regio Noord-Limburg te verhogen. De biodiversiteit neemt alleen maar af en dit moet veranderen. Door middel van een netwerk van Knabbelpaden en -weides wordt geprobeerd om de biodiversiteit te verhogen. Het pad is ook bedoeld als inspiratie in vele opzichten. Paardenwelzijn wordt een steeds belangrijker onderwerp in de hippische sector. Hier zal dit pad zijn steentje aan bijdragen door middel van verschillende informatieborden met weetjes. Niet alleen lekker ontspannen voor het paard, maar ook informatief voor de ruiter.

Het pad bevindt zich aan de Kulbergweg in Kronenberg. Er worden planten en kruiden toegevoegd, die de biodiversiteit verhogen en gezond zijn voor paarden. Op die manier kan het medicijnverbruik bij paarden verminderd worden. Samen genieten, leren en de gezondheid optimaliseren allemaal op één pad. Maar natuurlijk willen we meer bereiken dan één pad! Dit pad dient als voorbeeld en inspiratie voor zoveel mogelijk andere ondernemers. Met dit voorbeeld kunnen weides, paddock paradises, paden en nog vele meerdere stukken land van deze voordelen genieten.

Wilt u ook gebruik komen maken van dit pad? HAS green academy, Yuverta, Gilde Opleidingen, Fontys Venlo, gemeente Horst aan de Maas en nog vele andere partners werken samen om het Knabbelpad klaar te maken voor gebruik. De bodem wordt geoptimaliseerd om zoveel mogelijk heerlijke kruiden en planten te plaatsen, de informatie borden worden ontworpen en geplaatst, verschillende zitgelegenheden in het zonnetje, of juist in de schaduw, en vele leuke toevoegingen worden gecreëerd om het tot een extra leuk ruiter- en wandelpad te maken.

Op woensdag 31 mei van 19:00 tot 21:00 uur organiseren wij een kennisevent voor professionals in de paardenhouderij, hobbymatige paardeneigenaren, (horeca) ondernemers, studenten, grondbezitters en beleidsmedewerkers in het openbare groen. Een inspirerende avond in het teken van biodiversiteit en de economische kansen en mogelijkheden in het hippisch toerisme in de regio Noord-Limburg. Meer informatie en aanmelden via https://fieldlabsnoordlimburg.nl/knabbelpad-event/.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Raineri
Berichten: 5612
Geregistreerd: 21-02-11

Re: Het Knabbelpad; biodiversiteit, inspiratie en een ruiterroute

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-23 12:46

Leuk idee! Zie ook steeds meer stallen die zich steeds meer bewust zijn hiervan. Echt een mooie ontwikkeling, ook hoe de paardensport de omgeving kan verrijken. Hopelijk trekt dit door!

Cellulitis is top. Altijd een poffertjespan bij de hand.

Daihyo

Berichten: 86861
Geregistreerd: 01-06-01

Re: Het Knabbelpad; biodiversiteit, inspiratie en een ruiterroute

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-23 18:28

Goed initiatief! En ook heel makkelijk om bij je eigen paard een knabbelhoekje te creëeren. Een klein hoekje of bijvoorbeeld een speciekuip is al genoeg. Er zijn genoeg bloemen- of kruidenmengsels voor paarden verkrijgbaar. Super makkelijk, goed voor de biodiversiteit en een lekkere snack voor je paard.

∞ ♥ Jim & Noura & Ximo ♥ ∞
https://www.equinoji.nl - onafhankelijk voedingsadvies - cursus ruwvoer - snacknetjes te koop
Cursus ruwvoer: https://www.bokt.nl/markt/ad/519545/cur ... -juli-2023
Volg de aanleg van mijn equihabitat: [VSW] [VOLG]Van wei naar equihabitat


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers