Bert Rutten beëindigt taken in KWPN-hengstenkeuringscommissie

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12265
Geregistreerd: 20-04-16

Bert Rutten beëindigt taken in KWPN-hengstenkeuringscommissie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-23 12:48

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Bert Rutten, de voorzitter van de KWPN-hengstenkeuringscommissie, heeft besloten om na het najaarsverrichtingsonderzoek zijn taken neer te leggen. Rutten verkocht enige tijd geleden zijn stal in Hunsel, waardoor zijn zakelijke bezigheden meer zijn verschoven naar het begeleiden van leerlingen in binnen- en buitenland.

“Dit maakt het werk in de hengstenkeuringscommissie niet langer te combineren met mijn werk als trainer”, licht Rutten toe. “Het leven is sinds de verkoop van de zaak behoorlijk veranderd, dat maakte dat ik voor mezelf moest evalueren welke kant ik op wilde en dan kies ik op dit moment voor het begeleiden van ruiters op internationale concoursen.”

Warm hart
“Ik heb altijd met veel plezier in de keuringsbaan gestaan, dat maakt het ook wel heel jammer om te stoppen. Ik kijk terug op een mooie periode waarin ik veel goede paarden voorbij heb zien komen. Ik blijf het KWPN zonder meer een warm hart toedragen, ik denk dat we een stamboek hebben waar we heel trots op kunnen zijn.”

Zeven jaar in commissie
Bert Rutten (1961) maakt vanaf december 2015 deel uit van de hengstenkeuringscommissie, waar hij destijds Wim Ernes opvolgde. De eerste jaargang hengsten die hij als hengstenkeuringscommissielid voor ogen kreeg, was de I-jaargang waaruit al een heel aantal hengsten uitkomt op Grand Prix-niveau.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amco, amy_leftover, Dallista, fransje23, Gaby, Marocje, Nieuwsredactie, ryukapple, SemrushBot, Sewri, Tinkies7 en 15 bezoekers