Nederlandse Children winnen zilver in Nations Cup Opglabbeek

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12237
Geregistreerd: 20-04-16

Nederlandse Children winnen zilver in Nations Cup Opglabbeek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-04-23 10:56

Equnews
Sport

Afbeelding
Siebe Leemans, hier met Voodstock de l'Astree. Foto: © FEI/Lukasz Kowalski


Eergisteren stond de Nations Cup voor de Children op het programma bij het Sentower Park. Edwin Hoogenraadt en zijn team sprongen, na een barrage tussen Frankrijk, België en Nederland, naar de zilveren medaille.

De Franse jeugd was niet te verslaan. In de barrage hielden drie van de vier combinaties het foutloos voor Frankrijk, goed voor de gouden medaille. Het Nederlandse team volgde uiteindelijk op de tweede plaats.

Edwin Hoogenraadt kwam met een sterk team aan de start in Opglabbeek. In de barrage wisten Bethany Vos met haar 15-jarige KWPN-ruin, Don Diablo (Vaillant), Stella Heijligers met Go Go (Carnute) en Joelle Muijres met Kobalt Expres WS (Global Express VDL) het hout in de lepels te houden. Nick Steeghs vervoegde het medaille team in het zadel van Al Capone (Lupicor).

Voor eigen publiek volgde de Belgische equipe op de derde trede van het podium.

"De Groepssfeer zit goed en dat merk je in de resultaten", vertelt de bondscoach na afloop. "We mogen terecht fier zijn op dit resultaat. Dit is opnieuw een bevestiging van de sterke delegatie jeugdruiters die klaar staat voor de toekomst."

Siebe Leemans laat zich opvallen in U25
Eerder sprong Siebe Leemans met de 8-jarige KWPN-merrie, Karamella in de prijzen in de U25 1.35m-rubriek. Proefwinst van deze internationale rubriek kwam op naam van Mathis Burnouf en de 11-jarige Eliza B (Mylord Carthago*HN).

Klik hier voor de Nations Cup-uitslag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Loretta, SentiBot en 2 bezoekers