Quel Homme de Hus aan de beterhand na operatie

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12297
Geregistreerd: 20-04-16

Quel Homme de Hus aan de beterhand na operatie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-23 17:25

Equnews.nl
Sport

Afbeelding
Quel Homme de Hus onder ruiter Jérôme Guery tijdens het WK Herning 2022.
Foto: Richard Juilliart/FEI/Flickr


Voor de oplettende kijker was het misschien al opgevallen: Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) is al even niet meer in de ring verschenen. "Hij is aan het revalideren met een positieve prognose richting genezing", licht Jérôme Guery toe. Afgelopen november heeft de zeventienjarige hengst zich bezeerd aan de hamstrings bij terugkeer uit Praag.

"Afgelopen november bezeerde Quel Homme zich aan zijn hamstrings in de vrachtwagen bij terugkeer van de LGCT uit Praag", begint Guery. "Daarna hebben we de veterinaire adviezen nauwgezet opgevolgd en pas begin februari het werk weer proberen op te pakken. Maar ook toen voelde hij niet correct en vertoonde hij ongemakken waarop we besloten beeldvormende technieken in te schakelen om het probleem beter te kunnen inschatten."

Uit die beelden bleek dat Quel Homme een ingreep nodig had om weer optimaal te kunnen presteren. Die operatie is ondertussen achter de rug en Guery's toppaard stelt het goed. Guery zijn doel met deze imposante hengst blijft echter nog altijd hetzelfde: Parijs 2024! "Uiteraard geven we hem de tijd die nodig is en is zijn welzijn en gezondheid onze prioriteit", besluit Guery hoopvol.

Op zijn Facebook-pagina heeft Jérôme Guery een filmpje geplaatst van Quel Homme de Hus tijdens diens revalidatie.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: colinneke, Vagabondo en 14 bezoekers