Vier Nederlandse en elf Canadese ruiters naar Wellington

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12297
Geregistreerd: 20-04-16

Vier Nederlandse en elf Canadese ruiters naar Wellington

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-23 20:11

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Thalia Rockx, hier met Golden Dancer de la Fazenda, mocht naar Wellington.
Foto: © FEI/Lukasz Kowalski


De Canadese Grand Prix-amazone Jill Irving bracht voor de herlancering van het Jill Irving Youth Equine Mentorship Program in 2023 bracht vier bevoorrechte Nederlandse jonge ruiters naar Florida, naast 11 Canadese ruiters om in Wellington te ervaren en te leren van de professionals.

De gekozen Nederlandse ruiters waren de doorgewinterde, meervoudig medaillewinnende en reeds gevestigde Nederlandse Young Riders en U25-ruiters Thalia Rockx, Marten Luiten, Evi van Rooij en Jessica Poelman. Zij werden begeleid door voormalig Nederlands jeugdteamamazone Chantal van Lanen.

Ze genoten van de ervaring tijdens de Palm Beach Dressage Derby week, van 1 - 6 maart 2023.

Jill Irving Youth Equine Mentorship Program
Het Jill Irving Youth Equine Mentorship Program is initiatief ontworpen om jonge, opkomende dressuur- en hunter-/springruiters de geweldige kans te geven om professionele wedstrijden uit de eerste hand te observeren en direct te leren van ervaren ruiters en coaches.

Het Jill Irving Youth Equine Mentor Program opent, in samenwerking met Dressage4Kids, de deur voor jonge Canadese ruiters die anders misschien niet de steun zouden krijgen voor een dergelijke ervaring, door de groei van de sport aan te moedigen en tegelijkertijd een verschil te maken in het leven van elke ontvanger.

Het programma werd opgericht in 2016 en heeft zes edities gehad, daarna was er een pauze van 2 jaar door covid. Het initiatief wordt gesponsord door de Canadese dressuuramazone Jill Irving, die reed op de Wereldruiterspelen van 2018 en deel uitmaakte van het gouden medaille winnende team op de Pan-American Games van 2019.

Rondleiding door Wellington
Zes Canadese dressuurruiters en zes hunter-/springruiters worden via loting geselecteerd om naar Wellington te reizen. Elke discipline-specifieke groep wordt begeleid door concurrenten en grooms, en neemt deel aan educatieve discussies, stalbezoeken en netwerkactiviteiten.

"We hebben ze kennis laten maken met de Wellington paardenindustrie. Ze bezochten Palm Beach Equine, ontmoetten verschillende topruiters, zoals Ian Miller, Tiffiany Foster, Brittany Fraser, Chris von Martels", vertelde Jill Irving aan Eurodressage. "Ze woonden de Gobal Kür op vrijdagavond en de springavond van de Nations Cup bij. De Canadese springruiter Tiffany Foster liep met hen het parcours. Ze hadden sessies met een hoefsmid en een paardentandarts."

Jill vervolgt: "Ik probeerde hen alle facetten van de industrie te laten zien."

Canadese groep
De Canadese groep bestond dit jaar uit elf ruiters, waarvan vier dressuurruiters uit het hele land. Dat waren Kaity Mayberry (AB), Kamryn Loney (ON), Mya Young (NB) en Kayce Vaadeland (SK). Zij kregen gezelschap van de vier Nederlandse dressuurruiters.

"Het zijn opkomende ruiters, want het uitgangspunt van het programma is om hen de kans te geven de 'big leagues' te zien", legt Irving uit. "Aan het eind van de week hadden we een feestje met alle vrijwilligers en de jonge ruiters die hier in Florida aan de start verschijnen. Het was erg leuk!"

De Canadese chef d'equipe voor het springen was Jackie Tattersol, een hunter-/springtrainer en deelnemer die in de loop der jaren veel pony- en Juniorenruiters heeft meegenomen. Lisa Shultz was chef voor de Canadese dressuurgroep.

"Beide dames doen dit al sinds we het programma hebben", zegt Jill. "Iedereen die erbij betrokken is, is vrijwilliger en meldt zich elk jaar weer aan om te helpen. Ik besloot dit te doen zodat onze topruiters een platform hadden om terug te geven, en ze zeiden allemaal ja! Zoals je ziet, ben ik zo trots op ons team. Ik ben zo blij dat we na covid weer terug zijn."


Afbeelding

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Antgillya, DotBot, Haycan, Kimmie25501, Lizeeetjr, Loei, Nanu, Rosje8, xPearl en 10 bezoekers