Oostenrijkse ‘Moments in Black’ in showprogramma Equitana

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12297
Geregistreerd: 20-04-16

Oostenrijkse ‘Moments in Black’ in showprogramma Equitana

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-23 19:50

Phryso
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


De Oostenrijkse showgroep met Friese paarden ‘Moments in Black’ heeft op de Equitana 2023 op 10, 11 en 12 maart een wervelende show gegeven. "We waren dolblij toen we hoorden dat ons shownummer 'Mystical Angels geboekt was door Equitana", vertelt Sandra Plasser die met drie andere amazones naar het Duitse Essen afreisde. "We hadden het shwonummer al eerder gepresenteerd als een hoogtepunt van de show op Apropos Pferd 2022 in Wiener Neustadt, ook daar kregen we veel applaus."

Vier Friese paarden op de Equitana
De show tijdens de Equitana is een van de beste paardenshows ter wereld en heel vaak treedt er ook een show met Friese paarden op. "De Equitana inspireert mensen van alle leeftijden, creëert magische momenten en magische herinneringen", aldus Sandra, die met haar haar negenjarige Unyck van Dynamis Ster (Bartele 472 x Doaitsen 420) meereed. De andere amazones waren Sarah Fritzenwanker met de 16-jarige Wijnand van de Zwarte Diamant Ster (Fabe 348 x Heinse 354), Melanie Reidinger met de negenjarige Tsjipke V fan de Miedwei Ster (Epke 474 x Leffert 306) en Daniela Bartak met Sietske van´t Land.

Quadrille met kostuums en vleugels
Onder leiding van Barbara Simon lieten de vier Friese paarden een hoogstaande quadrille zien, met veel oefeningen zoals piaffe, Spaanse stap en steigeren. De ruiters droegen fraaie kostuums en verlichte zijden vleugels met een lengte van 6 meter. Als absoluut hoogtepunt werd in galop een fantasierijke choreografie met verlichte waaiers getoond. Hun presentatie werd aangevuld met vier dansers met grote Isis-vleugels, die in de dans harmonieerden met de Friese paarden.

"Zowel de paarden als wij ruiters werden in Essen hartelijk ontvangen", blikt Sandra terug. "Voorafgaand aan de show trainden we drie dagen, zodat de paarden konden wennen aan de extra grote LED-wand en de verlichting." Samen met grote acteurs als Frederic Pignon en Kenzie Dysli werd voor de ‘hop top show’ een gevarieerd showprogramma van twee en een half uur gemaakt. Geen wonder dat alle drie de showavonden uitverkocht waren. "Het publiek klapte en raasde, waar we heel blij van werden. Onze Friese paarden, die door de respectievelijke ruiters zelf werden opgeleid, presenteerden zich trots en deden hun ras eer aan."

Op de Facebookpagina van Barbara Fiona Simon zijn filmpjes te zien.


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Eefje_Sammy, Ubermetrics en 7 bezoekers