Westfriese harddraverijen organiseren Westfriese kampioenschap

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12316
Geregistreerd: 20-04-16

Westfriese harddraverijen organiseren Westfriese kampioenschap

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-23 19:44

Rodi.nl
Sport

Afbeelding
Een kortebaandraverij. Foto: Wendyfoto/Bokt Wiki


De kortebaansport in de regio Westfriesland is populair en kan bogen op een eeuwen oude historie. Daarnaast is het Nederlands Immaterieel Erfgoed. Recentelijk hebben de vijf Westfriese organisaties besloten om de banden nog nauwer aan te halen. Doel is om de kortebaansport vanuit de Westfriese regio een extra impuls te geven. De eerste stap is het jaarlijks organiseren van het Westfries Kampioenschap Kortebaandraverij: een heus WK! Daarnaast kunnen eigenaren een startpremie verdienen als hun paard bij alle vijf de kortebaandraverijen start.

Het WK Kortebaandraverij vindt elk jaar plaats in één van de vijf Westfriese plaatsen. Bovenop het prijzengeld kunnen eigenaren op ieder WK maar liefst € 2.000,00 aan extra premies winnen.

Het eerste WK zal door Medemblik worden georganiseerd op maandag 18 september 2023. Vervolgens is het de beurt aan Enkhuizen in 2024, Venhuizen in 2025, Wognum in 2026 en Schagen in 2027.

Sponsor G. Van Diepen Project & Advies BV uit Opmeer stelt de extra premies beschikbaar. “Wij zijn een op en top West-Fries bedrijf en vinden het geweldig dat we een Westfries Kampioenschap en tegelijk de kortebaansport kunnen steunen”, aldus directeur Gerard van Diepen.

Westfriese Startpremie
Als een paard start in Wognum en Venhuizen in de maand mei en in september in Schagen, Enkhuizen en Medemblik dan krijgt de eigenaar van het paard een startpremie tot maar liefst 500 euro. Mocht een paard onverhoopt worden uitgeloot dan doet het paard nog steeds mee voor de startpremie. De vijf Westfriese organisaties hebben een jaarlijks bedrag van 5.000 euro voor de Westfriese Startpremie bij elkaar gebracht.

Nauwere samenwerking voor extra impuls
Door het organiseren van een Westfries Kampioenschap en het geven van startpremies wordt het voor de eigenaren aantrekkelijker om in Westfriesland te koersen. Daarnaast zal een WK ook zeker leiden tot nog meer spectaculaire ritten want er valt een serieuze titel te winnen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


prompter

Berichten: 8926
Geregistreerd: 28-09-02

Re: Westfriese harddraverijen organiseren Westfriese kampioenschap

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-23 22:07

Leuk initiatief!

Extremely rare and Beyond Compare

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Atalja, Bloemetje75, Cas10, CharleyT, PetalBot en 7 bezoekers