Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12316
Geregistreerd: 20-04-16

Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-03-23 20:08

KNHS
Sport

Afbeelding
Harrie Smolders en Monaco N.O.P. Foto: Marlies Trap Fotografie


Harrie Smolders (Lage Mierde) voegde zondagmiddag in het prachtige Grand Palais Éphémère onder de boorden van de Eiffeltoren in Parijs een topklassering toe aan zijn indrukwekkende palmares. Met zijn toppaard Monaco N.O.P. eindigde de TeamNL-ruiter op de tweede plaats, op slechts 0.68 seconden van de winnaar in de vijfsterren Grand Prix Saut Hermès. Een mooie opmaat voor het duo naar de wereldbekerfinale, die van 4 tot en met 8 april in Omaha (USA) verreden wordt.

“Het was nog niet zo slecht”, is de eerste reactie van Harrie Smolders, met gevoel voor understatement. “Ik had in de barrage een hele vlotte ronde. Het is hier een kleine piste en dan is het een barrage met korte wendingen en hier een daar een galopsprong minder maken. Dan komt het meer op behendigheid aan. Dan moet je beheerst rijden. Dat is anders dan vorige week in de barrage in Den Bosch, waar je dan echt voluit moet gaan.”

Vorige week in Den Bosch misten Smolders en zijn toppaard Monaco N.O.P. met een pechfout in de eerste omloop de barrage. “Het was toen pas Monaco's tweede wedstrijd na een pauze. Toen was hij nog wat te fris en te fruitig. Deze week ging het al een stuk beter. Met het oog op de wereldbekerfinale in Omaha heb ik toch besloten om dit concours ertussen te plannen. Dat heeft wel heel goed uitgepakt.”

Pas in de laatste lijn van de barrage moest de ruiter van TeamNL, die op de FEI wereldranglijst vijfde staat, een fractie (0.68 seconden) toegeven op de tijd van winnaar Victor Bettendorf, die voor Luxemburg de eerste vijfsterren Grote Prijs in de geschiedenis van het land won.
De tweede plaats is voor Smolders en Monaco N.O.P. een mooie opsteker richting Omaha. Vorig jaar eindigde het duo op de tweede plaats in de wereldbekerfinale, toen in Leipzig. Smolders neemt naar Amerika alleen Monaco N.O.P. mee. “Dat is mijn paard met de meeste routine, die ook goed is in het jacht en de drie finaleronden zeker makkelijk aan kan.”

In Parijs reed Smolders zijn hengst Uricas van Kattenvennen naar topklasseringen. “Dat is en paard met alle mogelijkheden en echt een paard voor de toekomst. Het moet allemaal nog wat meer gefinetuned worden, maar dan gaat hij zeker nog meer en beter functioneren.”

Uitslag CSI5* Grand Prix Saut Hermès Parijs, 1.60m
1. Victor Bettendorf (Lux), Mr. Tac (v.Non Stop), 0 – 0, 32.08 sec
2. Harrie Smolders (Lage Mierde), Monaco N.O.P. (v.Cassini II), 0 – 0, 32.76 sec
3. Wilm Vermeir (Bel), IQ van het Steentje (v.Toulon), 0 – 0, 33.36 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annienke, Danielle_h, Fataal, Kidde, MissMarije, Nimby, Stilco en 18 bezoekers