Veulengeluk uit KWPN Online Broodmare & Embryo Auction

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11857
Geregistreerd: 20-04-16

Veulengeluk uit KWPN Online Broodmare & Embryo Auction

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-03-23 10:03

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Inmiddels is het alweer iets meer dan een maand geleden dat de virtuele hamer in de eerste KWPN Online Broodmare & Embryo Auction van 2023 sloeg. Een van de klapstukken van de veiling werd de vierjarige dressuurmerrie Osadia (v. Daily Diamond).

Inmiddels heeft de merrie haar eerste veulen gezond op de wereld gezet, een mooi donkerbruin merrieveulen (v. Las Vegas), dat haar verwachtingen waar lijkt te maken.

Voordeel van veilingen
Na een spannend biedduel tussen Nederland en Amerika konden Mevrouw van Hoof en Meneer Hooyen zich de gelukkige eigenaar van Osadia (v. Daily Diamond) noemen. Ze kijken tevreden terug op hun aankoop in de veiling: “De veiling is voor ons goed verlopen. Na lang zoeken hebben wij eindelijk gevonden wat we zochten. Een merrie met een goede bloedlijn met bewezen paarden op de achtergrond. We wilden het gelijk goed doen. Zonder deze veiling hadden wij deze merrie nooit gevonden.”

Kritisch blijven
Eigenaar Meneer van Hooyen vertelt kritisch te zijn over zijn eigen fokkerij. Alleen het beste is goed genoeg voor ons. Wanneer dat niet het geval is, moet je ook eerlijk durven blijven en streng selecteren”. Toch maakt het merrieveulen -die de naam Tesla draagt- haar verwachtingen waar, volgens eigenaar meneer van Hooyen: “Een bloederig, lichtvoetig veulen met veel veer”. De merrie zal nog enkele veulens op de wereld zetten en daarna onder het zadel verschijnen van de kleindochter van de familie.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Lipydo, willemijn_T en 5 bezoekers