Bella Rose moeder geworden van een hengstveulen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13264
Geregistreerd: 20-04-16

Bella Rose moeder geworden van een hengstveulen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-03-23 21:45

Eurodressage.com
Algemeen

Afbeelding
Bella Rose en Isabell Werth tijdens het EK 2019 in Rotterdam.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Bella Rose is moeder geworden. Isabell Werths gepensioneerde merrie, waarmee ze vele medailles won op grote kampioenschappen, is op 13 maart bevallen van een gezond hengstveulen.

Het voshengstje heeft de naam Via Bellani gekregen.

Bella Rose
De negentienjarige Westfaals gefokte Bella Rose (Belissimo M x Cacir AA) is in eigendom van Madeleine Winter Schulze, zij is al heel lang sponsor van Isabell Werth.

Werth en Bella Rose wonnen in 2014 teamgoud bij de World Equestrian Games. Bij dezelfde wedstrijd in 2018 wonnen ze team- en individueel goud. In 2019 wonnen ze zelfs drie keer goud bij de Europese kampioenschappen dressuur en in 2021 pakten ze teamgoud en individueel zilver tijdens de Olympische Spelen.

Na de Spelen ging Bella Rose met pensioen. Oorspronkelijk stond de ceremonie hiervoor gepland tijdens het CDIO Aken in 2021. Deze moest echter een jaar verschoven worden, aangezien de merrie begin september 2021 geopereerd moest worden vanwege koliek.

Ze herstelde volledig, werd alsnog gehuldigd in Aken in 2022 en is nu begonnen aan een nieuwe carriere als fokmerrie.

Via Bellani
Het nieuwgeboren veulen is van de hengst Valdiviani (Veneno x Fidertanz).

“In alle eerlijkheid, ik ben zo gelukkig”, zegt Isabell Werth. “Bella Rose heeft het fantastisch gedaan, zoals altijd, en gaf ons een prachtig veulen. Dit is een heel ander soort blijheid, de hele stal is al verliefd op de kleine man. Mijn lievelingspaard is nu moeder en ik ben heel dankbaar dat de droom om een veulen van haar te hebben, zo geweldig is uitgekomen.”

Afbeelding

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ginny135, NorwayFjord, PipMarly en 14 bezoekers