Etoulon VDL en Grandorado TN keur verklaard

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Etoulon VDL en Grandorado TN keur verklaard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-02-23 13:58

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Willem Greve met Grandorado TN tijdens Jumping Amsterdam 2023.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie

Op de KWPN Stallion Show werden Etoulon VDL en Grandorado TN donderdagavond gehuldigd als nieuwe predicaathengsten. In het bijzijn van hun fokkers en eigenaren, werden beide hengsten keur verklaard.

Wanneer de eerste jaargang van een hengst minstens 7 jaar oud is, kan een hengst keur worden verklaard. Het keurschap wordt toegekend als een hengst zich positief onderscheidt in de sportvererving, met een sportindex hoger dan 115 en een betrouwbaarheid van minimaal 85%. In de toekenning van het keurpredicaat spreekt ook de exterieurvererving een belangrijke rol.

Sportpaarden en keuringstoppers
Etoulon VDL (Toulon uit Utareusa elite pref prest PROK van Calvados) werd aan de hand voorgesteld in de Brabanthallen in Den Bosch. De hengst werd in 2009 geboren bij fokker Piet Sleutels in Roggel, die hem als veulen verkocht aan de VDL Stud. Op de KWPN Hengstenkeuring werd Etoulon VDL gehuldigd als reservekampioen, hetzelfde jaar werd hij met 88 punten ingeschreven in het stamboek. Internationaal sprong hij onder Jur Vrieling op 1.60m-niveau, maar ook in de sport vallen zijn nakomelingen internationaal op. Etoulon VDL heeft inmiddels al vier KWPN-goedgekeurde zonen: It’s Otto, Insider VDL, Kardesh en Oosterbuur. Daarnaast bracht hij al vijf maal de NVK-kampioen en drie maal de NMK-kampioene bij de driejarige springpaarden. Etoulon VDL heeft een fokwaarde van 131 met een betrouwbaarheid van 91%. Hij valt op door keuringspaarden, goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden te leveren.

Sporthengst Grandorado TN
Grandorado TN N.O.P. (Eldorado van de Zeshoek uit Charmieque elite prest EPTM-spr IBOP-spr sport-spr PROK van Carolus II) werd eerst gehuldigd als KWPN Jumping Horse of the Year, waarna hij het keurpredicaat in ontvangst nam. Het fokproduct van Marinus Rietberg en Dick Verhoeven uit Holten valt onder Willem Greve op het allerhoogste niveau van de internationale springsport op. Buiten het feit dat de hengst veel voor de Nederlandse springsport betekent, onderscheiden ook zijn nakomelingen zich positief. De jongsten van hen vallen op bij het vrijspringen, de oudsten doen het al goed in de sport. In Le Quirky Jr en Onassis TN heeft hij reeds twee goedgekeurde zonen. Grandorado TN voldoet met een fokwaarde van 124 en een betrouwbaarheid van 88% ruim aan de eisen van het keurpredicaat.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bonnelover, Imuret, PeanutGuapa, supertammy en 9 bezoekers