KWPN Stallion Show 2023 van start

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13983
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN Stallion Show 2023 van start

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-02-23 15:43

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Willem Greve met Grandorado TN N.O.P. tijdens Jumping Amsterdam 2023.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie


De KWPN Stallion Show 2023 is van start! Vanaf vandaag tot en met aanstaande zaterdag 4 februari 2023 zijn de Brabanthallen het absolute hoogtepunt van de Nederlandse sport- en fokkerijwereld. De startlijsten zijn nu online te bekijken.

Studioprogramma
Vandaag om 18:14 is een interessant studiogesprek over de wolf in Nederland. De aanwezigheid van de wolf maakt veel los. Veel paardenhouders vragen zich af hoe zij met de wolf kunnen omgaan. Aan tafel zitten Mieke Theunissen, zij is secretaris van de Sectorraad Paarden en sectorspecialist bij LTO Nederland. Jaap Mekel werkt als wolvenconsulent voor Drenthe en Friesland en hij wordt vergezeld door Glenn Lelieveld, de coördinator van het Wolvenmeldpunt. En dan hebben we Debbie Reinders, zij weet alles over leertheorieën en past dat toe op wolven. Dit belooft een interessant item te worden, waarin ruimte is voor uitleg over wolfwerende omheiningen en vergoedingen. Daarnaast wordt er gesproken over de risico’s van het weiden van merries en veulens.

Fraai showprogramma
Naast de hengstenselectie van alle fokrichtingen staat er weer een fraai showprogramma in de startblokken. Zo verschijnt onder meer WK-medaillist Glamourdale ten tonele en worden de Horses of the Year 2022, Kjento en Grandorado TN N.O.P. gehuldigd. U ziet de medaillewinnaars van de Pavo Cup 2022 in de baan en kunt met eigen ogen hun ontwikkeling aanschouwen. Britt Dekker en Renate van Uytert verschijnen met hun toppers in de baan onder begeleiding van een ‘Masked Trainer’ én er is een weerzien met voormalig hengstenkeuringskampioenen Blue Hors Zack en Indian Rock.

Hengstencompetities
De al goedgekeurde hengsten komen in actie tijdens de finales van de Blom Hengstencompetitie Springen en de Anemone Hengstencompetitie Dressuur, en tijdens de huldiging van de predicaathengsten. Binnenkort maken wij de deelnemende dressuur- en springhengsten bekend van de VHO Trofee. En wat dacht u van de immer spectaculaire Oregon Trofee?

Fokkerscafés en jeugdmiddag
Nieuw dit jaar zijn de fokkerscafés (met livemuziek) en de speciale middag voor de jeugd en hun ouders, waar kennis gemaakt kan worden met YouTube-sterren, zoals Esra de Ruiter van PaardenpraatTV.

Catalogus
De catalogus van de KWPN Stallion Show 2023 is vanaf nu online te bekijken. U vindt in de catalogus een gedetailleerd overzicht van alle deelnemende hengsten, inclusief foto’s.

Livestream
De gehele KWPN Stallion Show is online te volgen via KWPN.tv en KWPN.nl. Tussen het offline programma in de Brabanthallen door vinden er meerdere interessante studiogesprekken plaats.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Fokker321
Berichten: 492
Geregistreerd: 16-02-22

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-23 15:50

*\o/*

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amable, Cowboy55, Lynnepinny, Poety, ReadTheRulez, sasja0705, Schrompeltje, Zilfstar en 61 bezoekers