Grand Prix-hengst Escolar volgt sportief pensioen van Hubertus Schmidt

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13264
Geregistreerd: 20-04-16

Grand Prix-hengst Escolar volgt sportief pensioen van Hubertus Schmidt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-23 10:16

Equnews
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Nadat bekend werd gemaakt dat de Duitse dressuurruiter Hubertus Schmidt omwille van gezondheidsredenen een einde maakte aan zijn sportcarrière, rees bij menig fan de vraag wat er dan met zijn Grand Prix-hengst Escolar (Estobar NRW) ging gebeuren. Het hengstenstation Gut Neuenhof heeft daar nu antwoord op gegeven. "Wij kunnen ons niemand anders voorstellen in het zadel van onze Escolar", klonk het. De hengst zal daarom zijn ruiter volgen op sportief pensioen, en volledig voor de fokkerij worden ingezet.

De nu veertienjarige Westfaalse hengst vormde samen met Hubertus "een dreamteam", liet Sandra Schürner, het hoofd van hengstenstation Gut Neuenhof, weten. Al vele jaren was het hengstenstation "professioneel en vriendschappelijk verbonden" met Hubertus Schmidt, en dat zal ook niet veranderen. Hoewel er meer dan eens interesse werd getoond in Escolar zal het voormalig lid van de Duitse olympische selectie niet naar een andere ruiter gaan. "Men kan dat (de interesse) begrijpen, maar degenen die ons kennen, weten dat we ons niemand anders kunnen voorstellen in het zadel van onze Escolar tijdens een show. Escolar hoort bij ons, bij het hengstenstation Gut Neuenhof, maar hij is natuurlijk ook op de een of andere manier 'Hubertus' hengst'."

De hengst is nog vol energie en zal dus wel nog in training blijven, al wordt zijn focus nu volledig gelegd op zijn taken als dekhengst via het hengstenstation. Met 43 gekeurde zonen drukte Escolar een stempel op het Duitse dressuurras, en is de heropleving van de Westfaalse 'E-lijn' mede aan hem te danken. Dat maakt van de knappe hengst een zeer gewilde vader.


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of die we mogen gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, DotBot, jumpyhorse, SemrushBot, xJolijn en 11 bezoekers