Voormalig jockey mag 15 jaar niet bij paardenraces komen

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 25341
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Voormalig jockey mag 15 jaar niet bij paardenraces komen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-23 21:10

Bokt Nieuwsredactie
Sport

Afbeelding
Foto: Renpaarden schieten uit de startboxen. Foto: Verography/Bokt Wiki


Voormalig jockey Danny Brock mag 15 jaar niet bij de paardenrennen aanwezig zijn. Dit is zijn straf voor zijn aandeel in een matchfixingzaak. Hij werd schuldig bevonden aan corrupte en frauduleuze praktijken op de renbaan die speelde tussen december 2018 en maart 2019. Hij zou opzettelijk de paarden die hij reed, hebben tegengehouden, om zo weddenschappen te beïnvloeden. Dit deed hij door bijvoorbeeld de kap van een paard bij de start te traag te verwijderen, op het moment dat de startboxen opengingen. De opgelopen achterstand was vervolgens niet meer te overbruggen.

Brock stond samen met vijf anderen terecht: ook Sean McBride, Eugene Maloney, Andrew Perring, Luke Howells en Luke Olley werden door de tuchtcommissie gehoord. Luke Olley werd vrijgesproken omdat er te weinig bewijs tegen hem was. Toch mag ook hij voorlopig niet bij paardenrennen aanwezig zijn, omdat hij geen enkele medewerking aan het onderzoek had verleend. Sean McBride is de zoon en assistent van Philip “Charlie” McBride, een gerenommeerde paardentrainer. Hij werd voor zeven jaar uit de sport gezet. Maloney, Perring en Howells zijn sinds 2020 uitgesloten van de sport wegens het niet meewerken aan de procedure en mogen 15 jaar lang niet in beroep gaan.

De British Horseracing Authority (BHA) is blij met de uitspraak: "Dit welkome resultaat geeft een krachtige boodschap dat dergelijk gedrag nooit zal worden getolereerd. Het gedrag van de personen die in deze zaak in overtreding werden bevonden, dreigde het vertrouwen in onze sport te ondermijnen en ging op flagrante wijze voorbij aan het harde werk en de toewijding van mensen in het hele land die hun taken in goed vertrouwen uitvoeren."

Brock is in 2021 als gestopt als jockey en traint nu greyhounds. Die licentie is, als gevolg van deze zaak, intussen ook ingetrokken.

Gebruikte bronnen:

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Casca, Daantje_1996, har166, Lynnepinny, Nimby en 12 bezoekers