Le Formidable ook hoofdleverancier van de tweede bezichtiging dressuur

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12957
Geregistreerd: 20-04-16

Le Formidable ook hoofdleverancier van de tweede bezichtiging dressuur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-01-23 19:29

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Le Formidable. Foto: Focussed


Het is alweer bijna tijd voor hét evenement van het jaar: de KWPN Stallion Show 2023! Vier dagen lang zijn de Brabanthallen in Den Bosch het toneel van sport, fokkerij en show. Alle dagen staan in het teken van de hengstenselectie. Meer dan 80 dressuurhengsten zien we terug in de tweede bezichtiging. Welke vaderdieren zijn dit jaar de topleveranciers van deze jonge hengsten?

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari mogen de dressuurhengsten zich in de kooi presenteren voor de tweede bezichtiging. In totaal komen er twaalf groepen hengsten in de piste. Achteraf worden de aangewezen hengsten gepresenteerd aan de hand. Zaterdag na afloop van alle groepen worden de premiehengsten gepresenteerd.

Le Formidable hoofdleverancier
De Bordeaux-zoon en kampioen van zijn jaargang tijdens de KWPN Hengstenkeuring in 2019 Le Formidable (uit Vienna elite pref prest PROK van Ferro, fok/ger Saskia Poel) mag zichzelf ook voor de tweede bezichtiging voor dressuurhengsten hoofdleverancier noemen met zeven nakomelingen. De hengst was ook hoofdleverancier van de eerste bezichtiging met maar liefst 26 nakomelingen. Na Le Formidable zien we drie hengsten met ieder zes nakomelingen in de tweede bezichtiging; Wereldkampioen Glamourdale (Lord Leatherdale uit Thuja stb pref van Negro, Joop Rodenburg uit Oudenkerk), Grand Prix-hengst GLOCK’s Toto Jr. (Totilas uit Desperada van Desperados, fokker Schmidt uit Naumburg) en Dressage Horse of the Year 2022 Kjento (Negro uit Zoriana elite pref prest ibop-dres PROK van Jazz, fokker Ad van Os uit Sprang-Capelle).

Tweede bezichtiging
In de tweede bezichtiging wordt naast exterieur en aanleg ook de afstamming c.q. moederlijn duidelijk in de besluitvorming meegewogen. Voor de tweede bezichtiging worden de driejarige dressuurhengsten wederom beoordeeld in de kooi op het vrijbewegen. Na de tweede bezichtiging worden de allerbeste hengsten geprimeerd. Door de primering van de hengsten worden de meest complete hengsten extra in de schijnwerpers worden gezet en kan hierdoor aangegeven worden welke richting we op willen met de fokkerij. Alle kenmerken, exterieur, aanleg en afstamming, wegen mee voor de definitieve beslissing of een hengst al dan niet wordt aangewezen voor het laatste traject voor zijn mogelijke goedkeuring: het verrichtingsonderzoek.

KWPN Stallion Show 2023
De KWPN Stallion Show vormt van 1 t/m 4 februari 2023 weer vier dagen het absolute hoogtepunt van de Nederlandse sport- en fokkerijwereld. Naast de hengstenselectie van alle fokrichtingen staat er weer een fraai showprogramma in de startblokken. Zo verschijnen onder meer WK-medaillisten Glamourdale en Hermès ten tonele en worden de Horses of the Year 2022, Kjento en Grandorado TN N.O.P. gehuldigd. Nieuw dit jaar zijn de fokkerscafés (met livemuziek) en de speciale middag voor de jeugd en hun ouders, waar kennis gemaakt kan worden met YouTube-sterren, zoals Esra de Ruiter van PaardenpraatTV. De al goedgekeurde hengsten komen in actie tijdens de finales van de Blom Hengstencompetitie Springen en de Anemone Hengstencompetitie Dressuur, en tijdens de huldiging van de predicaathengsten. Tussendoor kunt u een lekker hapje eten bij de vernieuwde brasserie in de promenade. Al met al beloven wij u te trakteren op een fantastisch programma, met daarin enkel het beste van de wereld van het Nederlandse sportpaard. Zorg dat u erbij bent, en bestel nu uw kaarten online!

Groepenindeling

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Casca, Enzo_Ollie, Independence, Josien_, LV19952, Nathalie18x, PetalBot, rien10, SaraViavia, Westhof en 9 bezoekers