Jumping Amsterdam: TeamNL WK-teams en wereldkampioenen aan de start

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13279
Geregistreerd: 20-04-16

Jumping Amsterdam: TeamNL WK-teams en wereldkampioenen aan de start

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-01-23 09:57

KNHS
Sport

Afbeelding
Marieke van der Putten en Tørveslettens Titanium RS2. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Het internationale topevenement Jumping Amsterdam komt er weer aan. Nadat het evenement door de coronapandemie twee jaar geen doorgang kon vinden, staat het concours nu van 26 tot en met 29 januari weer op de agenda. De beste dressuur- en springruiters van TeamNL nemen het in de Amsterdamse RAI op tegen de internationale top. Onder die concurrenten bevinden zich zowel de wereldkampioen van het springen als dressuur. Voor TeamNL komen zowel bij de dressuur als het springen alle ruiters en paarden aan de start die afgelopen zomer op het wereldkampioenschap goed waren voor mooie successen.

Jumping Amsterdam staat bekend om de bomvolle tribunes en een enthousiast publiek. Op het programma staan diverse toprubrieken, waaronder de wereldbekerkwalificaties voor dressuur en springen. Het ontbreekt daardoor niet aan ’s werelds beste ruiters en amazones.

Springen
Voor TeamNL komen de volgende topruiters in actie bij het springen: Maikel van der Vleuten (Someren) met onder meer zijn olympische troef Beauville Z N.O.P., Nederlands kampioen Willem Greve (Markelo), voormalig olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam (Weerselo), alsook teamzilver-winnaars van het WK afgelopen zomer Jur Vrieling, Harrie Smolders (Hooge Mierde) en Sanne Thijssen (Sevenum). Zij krijgen onder meer concurrentie van de Zweedse Wereldkampioen Henrik von Eckermann, de Duitse topruiters Daniel Deusser en Marcus Ehning, de Franse Simon Delestre en Kevin Staut, de Ierse Denis Lynch.

Afbeelding
Carambole en Willem Greve. Foto: Nils Boeser

Dressuur
Ook bij de dressuur is het deelnemersveld van hoge kwaliteit. Voor Nederland de tweevoudig bronzen combinatie van het WK Dinja van Liere (Uden) met haar Hermes N.O.P. en haar mede teamgenoten van het WK: Emmelie Scholtens (Gorinchem) met Indian Rock, Thamar Zweistra (Schore) met Ich Weiss en Marieke van der Putten (Apeldoorn) met Torveslettens Titanium RS2. Ook Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) maakt met GLOCK’s Dream Boy zijn opwachting. Deze TeamNL-amazones en -ruiter zullen de sportieve strijd aanbinden met onder andere Wereldkampioen Charlotte Fry, Isabell Werth, Andreas Helgstrand en Patrik Kittel.

Andere hoogtepunten
Tijdens Jumping Amsterdam wordt ook sportief afscheid genomen van Carambole. Met deze geweldige hengst, die heel veel betekend heeft voor de Nederlandse springsport, won Willem Greve in 2015 de Grote Prijs van Amsterdam.
Op vrijdag staat naast de Grand Prix dressuur ook een kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy op het programma. Ook hier een ijzersterk deelnemersveld met veel leden van het NLO-WVM-TeamNL Para Dressuur Team.

Met het weer doorgaan van Jumping Amsterdam wordt ook een andere traditie weer opgepakt. Op zaterdagmiddag wordt in de RAI bekend gemaakt wie de titel KNHS Talent van het Jaar in ontvangst mag nemen. Tijdens dit programma onderdeel, dat voor aanvang van de wereldbeker-kür plaatsvindt, zal ook de officiële aftrap van de viering van het 100-jarige bestaan van de KNHS zijn.

Kijk voor meer informatie op http://www.jumpingamsterdam.nl

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Brimi_Disa, Gambler21, ikkedus, Kayleigh__, Letsdunit, LibertyLucky, Maaike_Ma, Saleisha, Varenka, Vecar, VivianHesen en 11 bezoekers