Hans Peter Minderhoud’s GLOCK’s Flirt overleden

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13264
Geregistreerd: 20-04-16

Hans Peter Minderhoud’s GLOCK’s Flirt overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-23 17:52

Bokt Nieuwsredactie
Algemeen

Afbeelding
Foto: GLOCK's Flirt en Hans Peter Minderhoud tijdens de
Wereldbekerkwalificatie in Den Bosch in 2017. Dit was de
laatste wedstrijd van Flirt. Kort daarna kreeg hij een blessure die
het einde van zijn carrière betekende.
Foto: Arnd Bronkhorst/FEI/Flickr


In september 2022 heeft Hans Peter Minderhoud afscheid moeten nemen van zijn voormalig toppaard, de vosruin GLOCK’s Flirt. De Zwitserse Warmbloed is thuis ingeslapen na een peesblessure, hij is 21 jaar oud geworden. Het nieuws is nu pas door Glock Horse Performance Center bekend gemaakt, Hans Peter en zijn partner Edward Gal wilden dit verlies eerst rustig verwerken.

GLOCK’s Flirt, die eigenlijk Flirt de Lülly (ü ipv u ivm Bokt-censuur-red.)heette, werd gefokt door Hans-Jakob Fünfschilling. Zijn vader was Florestan I, zijn moeder een merrie van de hengst Gauguin-de-Lülly (ü ipv u ivm Bokt-censuur-red.). Als driejarige was het paard al opvallend met zijn charisma en talent voor beweging, maar hij had ook een pittig karakter, hij was moeilijk te hanteren en onstuimig. Hij wilde zich niet laten zadelen, laat staan dat iemand op hem kon rijden.

Jasmine Sanche begon Flirt te rijden toen hij vier was, en een jaar later wist hij al alle wedstrijden te winnen. Hartwig Burfeind reed hem vanaf zijn zesde tot aan de Grand Prix, die hij op zijn negende bereikte. In 2010 werd Flirt ontdekt door Hans Peter en GLOCK. Samen boekte deze combinatie vele successen in de internationale dressuursport tot op 5*-niveau, meerdere keren reed het duo naar scores boven de 80%. Zij schreven meerdere wereldbekerkwalificaties op hun naam en in mei 2016 wonnen ze ook de wereldbekerfinale in het Zweedse Göteborg. In 2017 kwamen ze voor het laatst aan de start bij een internationale wedstrijd, de wereldbekerkwalificatie in Den Bosch. Hier reden ze een persoonlijk record van 84.890%.

Kort na deze wedstrijd kreeg GLOCK’s Flirt een relatief lichte peesblessure, die het einde van zijn sportieve carrière betekende. Hij herstelde nooit helemaal goed genoeg en mocht met pensioen in de weilanden van het Glock Horse Performance Center in Harskamp. Vijf jaar heeft hij hiervan mogen genieten. Eind september 2022 kreeg de ruin pijn, kon moeilijk opstaan en ook eten ging niet goed meer. Ondanks de goede zorg van de dierenartsen, moest toch het moeilijke besluit genomen worden om hem in te laten slapen. Volgens het bericht van Glock Horse Performance Center is Flirt vredig overleden in het bijzijn van Hans Peter en zijn verzorgers.

Hans Peter laat weten dat ‘Flirty’, zoals zijn bijnaam luidde, "het liefste en eerlijkste paard was dat ik ooit de eer had te mogen rijden. Een echte vriend thuis en een echte vechter op de wedstrijden. Vaarwel Flirty, we zullen je nooit vergeten.”

Gebruikte bronnen:

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Femke_TweetyJarig

Berichten: 11886
Geregistreerd: 02-04-10
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Re: Hans Peter Minderhoud’s GLOCK’s Flirt overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-23 17:57

#grinikt om edit ivm boktcensuur.Altijd sneu als zo'n dier echt niet goed meer gaat.

Kendra

Berichten: 8625
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Re: Hans Peter Minderhoud’s GLOCK’s Flirt overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-23 00:23

Las het. Jammer van het paard. Vond het een mooie combinatie. Wel bijzonder dat ze dat nu pas bekend maken.

Tazzey
Berichten: 9292
Geregistreerd: 18-07-12
Woonplaats: Somewhere over the rainbow

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-23 14:49

Kendra schreef:
Las het. Jammer van het paard. Vond het een mooie combinatie. Wel bijzonder dat ze dat nu pas bekend maken.


Her wegvallen van Flirt is Hans Peter heel zwaar gevallen. Ik denk dat hij gewacht heeft met het naar buiten brengen tot het emotioneel wat minder beladen is.

danamuts

Berichten: 1475
Geregistreerd: 31-05-06
Woonplaats: Valkenswaard

Re: Hans Peter Minderhoud’s GLOCK’s Flirt overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-23 21:41

Heel jammer. Vond het altijd een aansprekend paard

Als ik op de site van glock lees, begrijp ik dat hij in september pijn kreeg en dat de dierenartsen hem daarna niet meer pijnvrij kregen waardoor hij eind 2022 is ingeslapen.
Dat maakt het verhaal niet minder treurig natuurlijk, maar wel duidelijker

*pum*

Elisa2

Berichten: 34330
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Hans Peter Minderhoud’s GLOCK’s Flirt overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-23 09:03

Hun goed recht om het pas naar buiten te brengen als zij daar aan toe zijn, ik vond het eerbetoon aan Flirt erg mooi omschreven en fijn dat hij nog een paar jaar van zijn pensioen heeft kunnen genieten.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, ComscoreBot, Irene793 en 11 bezoekers