Paardrijden met een beperking kan gewoon: Je krijgt er spierballen van

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14009
Geregistreerd: 20-04-16

Paardrijden met een beperking kan gewoon: Je krijgt er spierballen van

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-23 18:54

Omroep Zeeland
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Lachende gezichten vandaag bij de Promotiedag Paardensport Gehandicapten in Nieuw- en Sint Joosland. Na twee coronajaren kunnen ruiters met een beperking van diverse maneges uit Zeeland en Noord-Brabant weer hun paardrijkunsten tonen aan publiek en de jury, maar het plezier staat voorop.

Langs de kant staan vooral familie en vrienden die ontzettend trots zijn. "Het is mooi om te zien hoe mijn zoon het paard onder controle houdt", zegt Elise Mol. Een stukje verderop staat Monica Meijer met haar telefoon foto's te maken: "Tracey is mijn cliënt en ze doet het supergoed, dat wil ik graag delen met mijn collega's."
Volgens Meijer is zo'n dag als vandaag ontzettend belangrijk voor deze doelgroep. "Ze kunnen op deze manier een beetje socializen met de andere deelnemers en laten zien wat ze zelfstandig kunnen doen."

'Je krijgt er spierballen van'
De deelnemers werden ingedeeld in groepjes van hetzelfde niveau. Allister van Hoeve zat in de eerste groep en moest het spits afbijten. "Ik heb goed gereden en je krijgt er spierballen van omdat ik het paard Taco onder controle moet houden", zegt hij. Zijn groepsgenoot, Marcel Mol, kijkt ook terug op een geslaagde presentatie. "Het draven ging goed, dat komt doordat ik iedere maandag oefen bij Manege Paardoes in Vlissingen."

Het doel van deze dag is om te laten zien wat mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking allemaal kunnen, want dat wordt volgens organisator Jael Ordehi Delfos wel eens onderschat. "Als je het juiste paard bij de ruiter uitzoekt en in simpele taal instructies geeft, dan kunnen de deelnemers veel meer dan je in eerste instantie zou denken."

Beste van de groep
Aan het einde van de dag wordt er nog een prijs uitgereikt aan de top drie van iedere categorie. "Dit is best uniek omdat er vaak geen wedstrijd wordt gemaakt van dit soort evenementen. In de meeste gevallen is meedoen belangrijker dan winnen, maar wij vinden het juist leuk dat de deelnemers worden beloond voor het oefenen en dat ze zich even de beste van de groep kunnen voelen", aldus Delfos.

Op de website van Omroep Zeeland is een filmpje te zien.


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of die we mogen gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


hns

Berichten: 1616
Geregistreerd: 18-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-23 19:04

Beetje jammer en onfortuinlijke titel...

Mooi initiatief, dat wel.

https://www.facebook.com/horsemanshipZeeland
´I pretty much do what I want too much, don´t I?` :Z

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anjali, Annienke, ComscoreBot, Facebook, Freekfuchs, Jinthe2, komone, kwii, lianne125, Majestic-12, prugelpiet, Relserk, Shenavallie, Sterrendief, Theseus en 20 bezoekers