Ruiterpaden Zegerslootgebied heropend

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13978
Geregistreerd: 20-04-16

Ruiterpaden Zegerslootgebied heropend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-23 15:30

Rodi
Algemeen

Afbeelding
Een ruiter op buitenrit. Foto: Marlies Trap Fotografie


Ook te paard heeft het Zegerslootgebied volgens de gemeente Alphen veel te bieden. De afgelopen maanden is groot onderhoud uitgevoerd aan de zuidelijke ruiterroute in het gebied. Eind december zijn de vernieuwde ruiterroutes door wethouder Relus Breeuwsma en Hippisch Centrum Zegersloot heropend.

Samen met de provincie Zuid-Holland werkt de gemeente Alphen aan het verbeteren van de ruiterroutes. Twee jaar geleden is al onderhoud aan het noordelijke gedeelte van de ruiterroute uitgevoerd. Het zuidelijke deel van de route - van ongeveer 8 kilometer lang - is de afgelopen jaren weinig onderhouden, waardoor dit deel van de route niet meer door ruiters te gebruiken was. In overleg met de Vrienden van Park Zegersloot, IVN en het hippisch centrum zijn de plannen voor het verbeteren van de paden tot stand gekomen. Zo is zand aangebracht en het groen is gesnoeid waar de paden niet breed genoeg waren. Inmiddels is de volledige route weer toegankelijk voor paarden en hun ruiters.

Talloze horecagelegenheden, verenigingen en sportclubs zijn gevestigd in park Zegersloot. Denk aan de surfclub, de roeivereniging, de golfclub, en de waterskibaan, om een paar te noemen. Maar ook kan de wintersport in het park worden beoefend.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Castellon, Clmr, Furst, Merel___ en 52 bezoekers