KWPN Horse of the Year 2022: De Winnaars

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14199
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN Horse of the Year 2022: De Winnaars

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-23 15:28

KWPN
Sport

Afbeelding
Willem Greve met Grandorado TN. Foto: Marlies Trap Fotografie


De stemmen zijn geteld en daarmee is het tijd om KWPN Dressage Horse of the Year 2022 en KWPN Jumping Horse of the Year 2022 bekend te maken! Met beide veruit de meeste publieksstemmen hebben de KWPN-hengsten Kjento en Grandorado TN N.O.P. de felbegeerde titels gewonnen. De hengsten worden tijdens de KWPN Stallion Show van 1 t/m 4 februari gehuldigd.

Er zijn bijna 6.000 stemmen uitgebracht voor KWPN Horse of the Year 2022. Hierbij zijn de KWPN-hengsten Kjento en Grandorado TN N.O.P. als absolute favorieten naar voren gekomen.

KWPN Dressage Horse of the Year: Kjento
Op het WK voor Jonge Dressuurpaarden was Kjento (Negro uit Zoriana elite pref prest IBOP-dres PROK van Jazz, fokker Ad van Os uit Sprang-Capelle) wederom een sensatie. Kjento is een zoon van Negro (die zelf ooit Stallion of the Year was) en deze preferente hengst lijkt zijn eigen aanleg te hebben doorgegeven aan de fenomenale geweldenaar Kjento. Kjento maakte indruk in het verrichtingsonderzoek, waar hij met 90 punten werd ingeschreven en was daarna een opvallende verschijning in de hengstencompetitie. Met Charlotte Fry was de keizerlijke Kjento op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo voor de tweede maal goed voor wereldgoud. Met een 10 voor zijn draf en een 9.8 voor perspectief bleek wel dat de jury veel vertrouwen heeft in de inmiddels achtjarige KWPN-hengst. Dit alles lijkt nog maar het begin van een imponerende loopbaan.

KWPN Jumping Horse of the Year: Grandorado TN N.O.P.
De KWPN-hengst Grandorado TN N.O.P. (Eldorado van de Zeshoek uit Charmieque elite IBOP-spr EPTM-spr sport-spr prest PROK van Carolus II, fokkers Marinus Rietberg en Dick Verhoeven uit Holten) is succesvol op het allerhoogste niveau onder het zadel van Willem Greve. Het duo wist dit jaar in drie landenwedstrijden zesmaal foutloos te blijven. Na drie vlekkeloze optredens in de landenwedstrijden van Rome, Rotterdam en Knokke selecteerde TeamNL-bondscoach Jos Lansink Greve en Grandorado voor het WK in Herning dit jaar. De elfjarige hengst was eerder dit jaar al ijzersterk begonnen met de derde plaats in de Rolex Grand Prix tijdens de Dutch Masters-Indoor Brabant. De kampioen van het KWPN-najaarsverrichtingsonderzoek van 2014 werd in augustus dit jaar vastgelegd door de Stichting Nederlands Olympiade Paard. Grandorado tekent voor het vaderschap van de kampioen van het najaarsverrichtingsonderzoek in 2019 Le Quirky JR (mv.Canabis Z), die met 88 punten, waaronder vijf keer een 9 werd ingeschreven. Dit najaar werd er nog een Grandorado-zoon toegevoegd aan de KWPN-hengstenstapel. Zoon Mister SFN (mv.Haarlem) wist afgelopen zomer de winst tijdens de Blom Cup voor vijfjarigen in Valkenswaard te pakken.

Huldiging tijdens de KWPN Stallion Show 2023
Kjento en Grandorado TN N.O.P. worden tijdens de KWPN Stallion Show 2023 van 1 t/m 4 februari in de Brabanthallen in Den Bosch in de schijnwerpers gezet. Grandorado wordt op donderdagavond 2 februari gehuldigd als KWPN Jumping Horse of the Year 2022. Kjento ontvangt op vrijdagavond 3 februari zijn overwinningslint.

Kom naar de Brabanthallen!
Wil jij deze geweldenaren ook live zien en een welverdiend applaus geven? Kom dan naar de KWPN Stallion Show in de Den Bosch. Koop nog gauw je kaartje en ben erbij!.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amado, BLEXBot, GoogleOther, RenskeFrea en 7 bezoekers